torstai 5. joulukuuta 2013

JOS EI JOULUNA OLE LUNTA // LUMITÄHTIEN LEIKKELYÄ
Ylin ja alin 4v tyttären omia


Huh mikä viikko! Olen saanut juosta tärkeillä asioilla siellä sun täällä, ja samalla yrittänyt pitää kotona sairastupaa pystyssä miehen kanssa vuorotellen. Lapset ovat kuumeilleet jo viime lauantaista asti, ja jälleen menivät lämpöisinä nukkumaan. Voin kertoa, että hermoja on koeteltu kun on yritetty keksiä sisätekemistä koko tämä aika...

Tytär keksikin kivan idean tässä toissa iltana: lumitähtiä! Lopulta kävi niin, että tytär poistui leikkeihinsä, ja äiti jatkoi saksimista. Ja vielä vähän. Ja vähän seuraavanakin päivänä... En ole leikannut lumitähtiä sitten kouluvuosien, enkä silloin ollut siinä lajissa kovin kummoinen. Nyt sain ensimmäiset omat onnistumaan melko kivasti, mikä lisäsi intoa. Sulkia, timantteja, kuusia... Ja sitten erehdyin Pinterestiin tutkimaan, voiskos näitä vielä vähän upgradata... No joo, tässäkin lajissa löytyy supertaitureita, ei voi kuin ihailla!! (Katsokaa nyt vaikka näitä) Yhtä tuommoista joulukuusi/lumiukko versiota kokeilin (linkitän mallin myöhemmin, juuri nyt en löydä taas mistään), mutta eihän se oikein natsaa jos ei jaksa taitella paperia tasan tarkkaan jämptisti! Meidän lumitähti- ikkunasta tykkään kyllä nyt hurjasti! Siinä riittää joulumaisemaa pukillekin löytää perille, jos ei vaikka jouluna ookaan lunta...

Ei muuten ole maailman helpoin juttu kuvata lumitähtiä vastavaloon, joulukuun hämärässä, likaisten ikkunoiden kera... Tänään tuli hieman helpotusta ihanan auringon myötä!

21 kommenttia:

 1. Kivoja! Meillä on ollut kesät talvet yhdessä ikkunassa noita, kun leikkasin ne sellaisesta huurrelasin näköisestä ikkunakalvosta. En ole viitsinyt irroittaakaan kun niin hyvin ovat liimautuneet kiinni. Tuleehan se talvi aina uudestaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, kuulostaapa kivalta tuo ikkunakalvoversio! Kyllähän nyt pari lumihiutaletta Suomen kesään aina tarttee ;)

   Poista
 2. Onpa ihan tosi kauniita! Mä en osaa tehdä kuin ihan perushiutaleita, sellaisia melko rumia:/ Pitäisi varmaan opetella:)! Pikaista paranemista sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! Käyhän googlaamaan vaikka "paper snowflake templates". Sillä löytyy vaikka mitä malleja, joista saa ideaa miten noita kannattaa leikellä, niin että syntyy "oikeita" kuvioita :)
   Meidän tauti otti just uuden käänteen. En edes halua ajatella, mitä tuosta yhdestä ykästä vielä seuraa... :-/

   Poista
 3. Kauniita. Ihana tunnelma ja kaunis valo kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona! Se oli se yksi auringonpilkahdus juuri päiväunien aikaan, ja kamera täyttyi otoksista myös tulevia postauksia varten ;)

   Poista
 4. Hienoja lumitahtiä. Ihana toi alimmainen kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irina! Mä tykkään itse tuosta kokonaisuudesta paljon, vielä parempi luonnossa :)

   Poista
 5. Nämähän on mielettömän upeita! Niin ja voi että miten hienoja oli myös nuo Pinterestistä löytyvät. Huhhuh. Kuvatkin on oikein onnistuneita. :) Ihanaa Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos. Mä en tajua miten osa noista supertähdistä on oikein leikelty!? Siinä on ehkä ollut jotkut muut sakset kuin keittiöfiskarssit käytössä ;) Kiitos samoin, hyvää itsenäisyyspäivää!

   Poista
 6. Vau miten hienoja! itse osaan vaan sellaisia mitä lapsetkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat kuin Viiville tuossa yllä, koitahan googlailla kaavoja, niin aukeaa ihan uusi lumitähtimaailma :) Kiitos!

   Poista
 7. Mistä paperista olet tehnyt lumihiutaleet?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kaikki silkkipaperista. Koitin ensin tavan piirustuspaperista, mutta siihen tarvitsee jo ihan kunnolla voimaa, kun niiden kerrosten läpi leikkelee. Paljon helpompaa ja mukavampaa ohuesta paperista :) Voipaperi voisi toimia myös!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Voi kiitos Ullamaj! :) ei nuo ehkä lähitarkastelua kestä, mutta kokonaisuus toimii :)

   Poista
 9. Valloittavia ja varmasti niin koukuttavia:) Mä taidan leikellä jokusen hiutaleen pakettikoristeeksi voimapaperin kylkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kyllä! Nytkin mietin koko ajan, että käviskös taas sakset ja paperit esiin... Ihan loistoidea, voi olla että joudun kopsimaan! :)

   Poista
 10. Pitäis itsekin tehdä näitä, näyttää niin kivoilta! Ikkunoiden kuvaaminen on kyllä hankalaa! Hienoja kuvia olet ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä! Mutta varaa reilusti silkkipaperia, sillä tähän tahtoo jäädä koukkuun ;) Kiitos Laura!

   Poista
 11. Lumihiutaleiden leikkelyyn jää todellakin koukkuun! Niin vähän kuin mä nykyisin mitään saan itse näperrettyä pakollisten korjausompelusten yms. lisäksi, niin en tiedä onko koskaan mennyt talvea niin, etten olisi ainakin jonkun lumihiutaleen leikellyt. Tapa on kai jäänyt jo lapsuudesta, jolloin ihailin äitini upeita luomuksia. Tänä talvena lumihiutaleita ei ole meillä päässyt ikkunoihin asti, mutta jostakin käärepaperina olleesta silkkipaperista piti yksi tai kaksi kuitenkin ennen joulua tehdä. Se päätyi leluksi, sillä tyttö olisi voinut katsella ja ottaa kiinni loputtomasti lumihiutaletta, joka puhallettiin ilmaan ja sitten leijui hiljaa alas.

  VastaaPoista