lauantai 24. elokuuta 2013

Kirppistelyä




Ihmeellistä miten joissakin kaupungeissa on kirppiksiä toisensa perään ja jokainen niistä tuntuu tarpeeksi kannattavan, kun pysyvät auki vuodesta toiseen. Sitten toisista kaupungeista ei löydy kirppiksen kirppistä, ja nekin jotka yrittävät ovensa avata sulkevat ne viimeistään vuoden kuluttua kannattamattomina. Meidän asuinalueen lähellä ei ole toimivaa kirppistä, ei ole ollut koskaan. Helsingistä toki joitain löytyy, mutta ne ovat niin hankalissa paikoissa meidän kannalta, että ei niissä tule koskaan käytyä. Sen sijaan kun ajellaan Hämeenlinnaan mummolaan, on otettu tavaksi jättää lapset hyvään hoitoon ja kiertää itse pari kirppistä. Sillä Hämeenlinnassa niitä toden totta riittää! Ja näin on ollut aina, sillä muistan siellä asuvan kummitätini kertoilleen kirppislöydöiistään jo vuosia sitten, silloin kun minä en edes tiennyt mikä kirppis on...

Kierroksia tapahtuu harvoin ja vielä harvemmin minä sieltä yhtään mitään löydän. Mutta ei se silti estä intoa kirppikselle menemisestä, kun kuulee mitä löytöjä muut ovat tehneet. Toivo elää. Viime lauantaina kierrettiin Kantolan kammari, se toinen siinä samassa pihapiirissä jonka nimeä en muista, Löytökirppis, Suurkirppis ja Hermannin kirppis (Herman's second hand). Kutakuinkin kolme tuntia saatiin aikaa kulumaan... Tällä kertaa jotain tarttui mukaankin.

Arabian iso Kosmos kaadin meillä on ollut pitkään, äidiltä joskus mukaan otettu. Muuten en ruskeasta juuri välitä, mutta tämä kannu on minusta kaunis. Nyt kun eräässä kirppipöydässä napotti saman sarjan kermakko ja sokerirasia sopuhintaan, onnistuin kerran kävelemään pöydästä ohi, mutta palasin seuraavalta riviltä sydän pamppailen katsomaan, että onhan ne vielä siellä, onhan. Ja oli ne. Ja nyt ne ovat meillä. Tästä löydöstä olen kyllä tosi iloinen! Enempää en tätä sarjaa halaja, mutta nämä ovat yhdessä ihanat ja valkoisten kanssa katettuna oikein somat. Rasiassa tuskin kovin usein sokeria tulee olemaan, tietäen että meillä on tasan yksi satunnainen vieras joka kahviinsa sokeria laittaa... Mutta jotain muuta sitten!

Lasten talvikenkäongelma ratkesi myös edukkaasti, kun hyväkuntoiset nahkaiset, kumiteräiset, villavuoriset Kavatit odottelivat meitä yhdellä pöydällä. Molemmille lapsille samasta pöydästä. Poika sai vielä lähes uudenveroiset vuorelliset kumpparit yhdestä paikkaa muutamalla eurolla. Kengistä ei ole kuvia, sillä meillä asuu kaksi, joiden mielestä ne olisivat täydelliset jo näille keleille. Ovat siis visusti piilossa vielä toistaiseksi... Sanoisin että oikein kannattava kirppiskierros tällä kertaa :)


25 kommenttia:

  1. Heheh, sattuipa sopivasti, just teen lähtöä kirpparikierrokselle ;) saapa nähdä tarjoaako tampere yhtä hyviä löytöjä kuin hämeenlinna ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä teillä päin niitä kirppiksiä riittää! Koko Häme niitä täynnä. Onnekkaat :)

      Poista
  2. Mäkin oon lähdössä kirpparille! Tosin jäähallin peräkonttikirpparille jossa on lapsille kaikenlaista muutakin touhua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuulostaakin hyvältä! Meillä just se ongelma, kun ei lapsia voi noihin mukaan ottaa, kun ei niillä kärsivällisyys riitä. En uskalla toivottaa onnea kierrokselle, kun en tiiä onko tässä samanlaista taikauskoa kuin kalastajilla..? ;DD

      Poista
  3. Ihanalta löytösit näyttävät raikkaiden valkoisten astioiden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä nämä on just valkoisten kanssa ihanat! Koko astiastoa en näistä haluaisi eteeni kattaa :)

      Poista
  4. Minäkin juuri katsoin viimeistä kuvaa että näyttävät kivalta ja raikkaalta valkoisen kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla etten ole yksin ajatukseni kanssa :)

      Poista
  5. Ois joskus hauska törmätä kun oot täällä :) Lähdössä juuri kirpparille itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lupaan moikata jos tuutte vastaan! Oonkin pitänyt silmät auki siltä varalta, mutta vielä ei ole tärpännyt ;) Jos joskus tiedetään hyvissä ajoin milloin sinne suunnataan, niin voisi kyllä sopia treffitkin. Yleensä vaan lähdetään aika äkkiseltään :)

      Poista
  6. Lisään vielä yhden hyvän kirppiksen Hämeenlinnan listaan... Kirpputori Unelma, joka on lähellä Hermansia.

    -Riikka-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se onkin kiva! Se, ja se sen edeltäjä samalla paikalla, onkin itseasiassa se kirppis missä ennen pelkästään käytiin ennenkuin tajuttiin että siellähän on vaikka mitä muitakin :D Viime viikolla se oli ehtinyt jo mennä kiinni kun sinne suunnalle ajeltiin. Hermannissa naureskeltiin kun oltiin siellä valomerkin aikaan. Se olikin eka valomerkki mitä me on nähty varmaan 6-7 vuoteen ;)

      Poista
  7. Mäkin on viime aikoina käynyt muutamalla kirpparilla ja on ollut onni matkassa. Onnistuin tulemaan paikalle kun yhtä pöytää juuri täytettiin ja siellä oli Hoon kokoisia vaatteita "oikeissa" väreissä todella edullisesti. Mukaan lähti 12 eurolla vaatekasa, jossa oli paitojen ja housujen lisäksi lähes käyttämätön ulkopuku ja goretex-kengät.

    Pari kivaa tavaraakin on ollut pakko kotiuttaa vaikka periaatteessa meille ei lisää kamaa saiskaan hommata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, sulla on käynyt tosi säkä! Tuollainen olisi kyllä unelma kun pääsisi heti poimimaan kermat päältä :) Ja oikeesti vielä tuollaiseen hintaan!

      Pitäis itsekin laittaa aina aikaajoin pöytä pystyyn, niin ei pääsisi roinat kertymään... ;)

      Poista
  8. Kivat löydöt! Ja pieninä annoksina valkoisen astiaston joukossa on kiva piriste ja tuo elämän makua kattaukseen :)

    Meilläkään ei juuri sokerikolle ole käyttöä. Samat sokrut siellä viruu juhlista toisiin...

    Kirppistely on kivaa ja into kasvaa kun tekee löytöjä! Mulla ois nyt kamala kasa lasten vaatteita vailla myyntipaikkaa. Huhhuh...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juurikin niin, vähän jotain eloa pelkkään valkoiseen silloin kun siltä tuntuu :) Joo, pitäis varmaan niitä sokereita välillä vaihtaa, vai meneekö ne miksikään, ei kai? Meillä ainut käyttäjä on sähkömies ;)

      Sen kyllä huomasi, että into tosiaan kasvaa löytöjen myötä kun kotiinpäin ajellessa laskeskeli miten paljon "säästi" :) Sama juttu, myyjäksi pitäisi ryhtyä. Tuusulan Femmatori näyttä eilen pätevältä paikalta!

      Poista
  9. Hienon kokonaisuuden sait kasaan! Ja kiva kun löysit talvikengätkin! Aurinkoista sunnuntaita!

    Muutin blogini uuteen osoitteeseen, käyhän kurkkaamassa:
    www.kotilablogi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvikengistä olinkin tosi iloinen! Siinä säästi pitkän pennin, kun olivat joka tapauksessa pakollinen ostos :)

      Kiva kun vinkkasit, olikin jäänyt muutto huomaamatta!

      Poista
  10. Ihanat! Meillä on tuota Kosmosta mökillä iso vati, jota käytetään lähinnä hedelmävatina, mutta siellä puutasolla maatessaan se ei pääse ollenkaan samalla tapaa edukseen kuin nuo teidän noiden valkoisten astioiden kanssa...

    Ja meillä sama ongelma sokerien kanssa! :D Toin just mökiltä (myöskin ruskeat, mutta lasiset) pienen sokerikon ja kermakon, kun niitä ei tule siellä ollenkaan käytettyä. Että jos sitten vaikka täällä kotona joskus "hienostelisi" ;)

    Mukavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vatikin sieltä kotiin valkoisempaan ympäristöön! ;) Noissa on just se vika, että autenttisessa ympäristössä näyttävät helposti liian tummilta ja vähän kulahtaneilta, mutta valkoisen kanssa muuttuvat ihan toisen näköisiksi :)

      Kukaan ei uskalla enää kehtaa sokeroida kahviaan, valistukset menneet tarkkaan perille ;)

      Kiitos samoin Liisa!!

      Poista
  11. Heippa, keittiöpostauksessa kyselin altaasta niin nyt kyselen keittiön tasoista. :) Onko ne ikeasta? Jos, niin mitkä sieltä, ikean nettisivuilla on nyt paljon tasoja mutta valkoisista ei oikein ota selvää millaisia ne on todellisuudessa. joissakin oli pyöristetyt reunat ym. ja jotkut näyttää vähän vanhanaikaisilta..sellaisilta muovisilta jossa lastulevyn tyyppinen kerros päällä. Meillä on nyt kotona Säljan työtaso ruskeana ja se on ollut kivan tuntoista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, tasot on Bauhausista. Näissä kuvissa astiat on Bestå-työpöydällä, ei keittiön tasoilla. Keittiöpostauksen purkkikuvassa näkyy parhaiten millainen pinta siinä tasossa on (jep, en oo tainnut tasoa paremmin kuvata mihinkään...) http://villaharakanpesa.blogspot.fi/2013/07/keittio-on-valmis.html

      Ostettiin taso väliaikaisena ratkaisuna, maksoi n.150eur, kun sen piti vuosi olla paikallaan ennenkuin itse muutettiin sisään, ajatuksena siis vaihtaa se muuton jälkeen. Mutta se onkin niin kiva, että on saanut jatkaa oloaan. Tää on siis "arctic pine", laminaatti, jossa pinta on vähän kuin puunsyinen. Syyt tuntuvat myös käteen, mutta likaa eivät ole keränneet. Värisävyinä on puhdasvalkoinen ja hyvin vaalean harmaa.

      Vuosi sitten niissä Ikean valkoisissa tasoissa oli sellaisia "opiskelijasolu" tyyppisiä ratkaisuja ja sitten jotain ihan kivojakin, mutta meitä mietitytti pysyvätkö valkoisina. Jos vaan millään pääsee käymään ennen ostopäätöstä, niin pyörähtäkää sekä Ikea että Bauhaus ja sivelkää omin käsin :) Jälkimmäisen kaikentyyppiset tasot oli musta vähän edullisempia kuin Iksun.

      Poista
    2. Ok kiitos tiedoista:) keittiöpostausta katsoinkin. Bauhasissa ollaan katsottu mutta pitäisi ehkä myyjän kanssa kunnolla katsoa. Itsekin haluaisin just sellasta missä puunsyyt näkyy ja tuntuu, meillä nyt on sellainen ja on tosi kiva, ei niin muovisen oloinen. Bauhaus onkin ihan vieressä niin hyvä jos saisi sieltä :)

      Poista
  12. Yksi kirppisvinkki täältä Espoosta: konttikirppis Vermon raviradan parkkipaikalla kesäsunnuntaisin (http://www.merimieskirkko.fi/63-konttitori). Kävin ensimmäistä kertaa viime viikolla ja olin kyllä täysin ymmällään miten paljon siellä oli (ainakin hyvällä säällä!) porukkaa ja hyvän oloista tavaraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, onkin ihan uusi paikka mulle. Kiitti vinkistä! Pitäiskin mennä itse myymään, noinhan se olisi kätevää suoraan kontista :)

      Poista