torstai 2. helmikuuta 2017

KAKSION REMONTTI JA STAILAUS MYYNTIKUNTOONMeidän viime vuoden ensimmäisen puolikkaan ponnistus oli remontoida sukulaisen 
omistama kaksio miehen kanssa. Asunto oli melkoisen huonossa kunnossa edellisten vuokralaisten jäljiltä, eikä se siinä asussaan menny kaupaksi tai edes uudestaan vuokralle useamman kuukauden yrittämisen jälkeen. Asunnon omistaja oli valmis laittamaan asunnon myyntiin heti remontin valmistuttua. Remonttin oli minimibudjetti, mutta kuitenkin niin, että siitä tulisi varmasti hyvä ja ehkä nuorempaa ostajakuntaa houkutteleva. Muuten saatiin vapaat kädet, minä suunnitteluun ja mies toteuttamiseen.

Keittiön osalta olisin halunnut toteuttaa isomman muutoksen, tekemällä asuntoon pienimmän koskaan näkemäni keittokomeron sijaan ihan oikean keittiön. Asunnon pohja olisi mahdollistanut upean yläkaapittoman, silti huimasti säilytystilaa sisällyttävän superkokkaajan unelmakeittiön, mutta budjetti olisi silloin totta kai paisunut yli rajojen. Tehtiin keittiöön kuitenkin todella merkittävä parannus IKEAn löytöpisteen kaapistojen, fb-kirppikseltä parilla eurolla löytyneiden laattojen ja uuden uunin/hellan/liesituulettimen avulla. Nyt keittiö on oikeasti kivasti käytettävä ja säilytystilaa saa ympäröivään huoneeseen helposti erillisillä hyllyköillä / kaapeilla.

Muuten asunto veti maalia, maalia, maalia ja vielä kerran maalia. Käytiin läpi kaikki seinät, katot, listat,väliovet, komerot hyllyineen ja ovineen sekä patteritkin. Nopeaksi tarkoitettu remontti viivästyi, kun kunnostettavia pintoja oli lopulta niin paljon. Oman haasteensa toi myös n.120km matka pääkapunkiseudulta, joten iltaisin ja joka viikonloppu sitä ei pystytty tekemään. Lopulta siihen käytettiin pääsiäinen, vappu ja vielä juhannuskin, kun mahdollisia päiviä ei muuten kertakaikkiaan ollut... 

Taloyhtiössä tehtiin samaan aikaan niin putkiremontti, julkisivuremontti kuin yleisten tilojen kunnostuskin, joten vanhan, Kotkan ihan keskustassa sijaitsevan kerrostalon kiinnostavuus koheni myös niiltä osin huimasti. Putkiremontin yhteydessä huoneistoon tehtiin myös uusi kylpyhuone, jonka materiaaleihin en päässyt vaikuttamaan, mutta siitä tuli todella siisti myös.

Lopuksi asunto stailattiin kuvia varten meidän omia tekstiili-, matto-, juliste- ja valaisinjemmoja hyödyntäen. Keittiön pöytälevyyn hankittiin IKEAn pukkijalat ja seinustalle parimetallista hyllis-hyllyä. Olohuoneen nojatuolit ja kirjahylly sekä keittiön ruokatuolit jätettiin paikoilleen, ja nekin näyttivät asunnon muun freesauksen jälkeen huoneistoon hyvin sopivilta, vaikka ennen remonttia niitä vähän karsastinkin.

Asunnon omistaja tykkäsi muutoksesta niin kovasti, että halusikin vielä jättää sen omistukseensa ja kokeilla uuden vuokralaisen etsimistä. Uusi vuokralainen löytyi hetkessä ilmoituksen julkaisun jälkeen ja hän puolestaan piti asunnon ilmeestä kaikkinensa niin paljon, että halusi vuokrata sen kaluseineen, mattoineen, verhoineen kaikkineen. Saatiinpahan mekin autotallia vähän tyhjemmäksi ylimääräisestä tavarasta. Kaikkinensa onnistunut pienen budjetin muutos vai mitä?  

8 kommenttia:

 1. Kyllä on onnistunut remppa tehty, mahtavaa! Mutta pakko sanoa, että ehkä kummallisimmat nojatuolit mitä olen koskaan nähnyt ;-) Ihan kuin nahkapäällyste olisi otettu jostain toisesta tuolista! Täytyy myöntää, että niitä mä en itse olisi halunnut vuokrata, kaikki muu olisi kelvannut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Njoo, on ne aika erikoiset ja hankalat siirreltävät myös! Mut usko tai älä, niin yllättävän mukavat istua ;D

   Poista
 2. Oi, näyttää kyllä kivalta!

  VastaaPoista
 3. Hieno pienen budjetin muutos. Keittiön freesaus onnistui tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! Keittiöstä tuli tosi söpö. Mut kyllä siinä oli aika monta mutkaa matkassa, ennenkuin valmistui. Luulis että olis sillä työllä mitä tuohon käytettiin tehnyt 5x noin ison keittiön ;D

   Poista