tiistai 27. syyskuuta 2016

KUN HALVALLA SAA - MATTOILOAKuten eilen kirjoittelin, innostuin sunnuntaina hieman shoppailemaan Porttipuiston Kodin1:n viimeisessä alessa (jossa oli melkein kaikki 60%+15%). Pöytäliinat ostettuani, mieleen jäi kaihertamaan villamatto, jonka ulos kävellessäni matto-ostastolla huomasin. Ihan oikeaa tarvetta olohuoneen uudelle matolle ei ollut, sen verran tiuhaan se on viimeisen vuoden aikana vaihtunut, mutta en vain lopulta voinut päästää tätä tilaisuutta käyttämättä. Onneksi!

 Oikeasti ensin jäin miettimään Jalpaikkaa jota miehenkin sisään raahasin katsomaan, mutta lopulta muistutin itseäni, että edellinen mustavalkoinen matto alkoi kyllästyttää aika pahasti, joten samalle polulle ei kannata lähteä. Muutama vuosi sitten kun Pandora tuli Kodin1:een, se villitsi blogit ja muut markkinat ja sitä näkyi kaikkialla ihan totaaliseen kyllästymiseen asti. Alusta alkaen ihailin tätä harmaa-valkoista versiota, mutta en voinut kuvitellakaan sen muuttavan meille juuri sen valtavan suosion vuoksi. Nyt kun se meillä tämän sattuman kautta on, en voi kuin ihmetellä kuinka paljon se minua ilahduttaa (siihen nähden kuinka kovasti luulin siihen kuvien kautta kyllästyneeni). Kaunis ja rauhallinen, mutta kuitenkin kuosin ansiosta eloisa sekä ihan täydellisen värinen. Vielä autossa ajattelin, että matto saattaa päätyä tyttären huoneeseen, mutta kyllä nyt jäi tytär ilman mattoa (onneksi en puhunut aatoksiani ääneen, siitähän se olisi poru noussut). 

Pakko vielä mainita noista tauluistakin, miten paljon kodikkuuta ja viihtyisyyttä ne ovat lisänneet. Reilu kolme vuotta seinää peitti se petroolin sävyinen liukuvärimaalaus, jonka päälle en lopulta osannut tauluja laittaa. Koko ajan olohuone tuntui jollain tapaa vajaalta, keskeneräiseltä. Minua kiusasi se seinän väri, mutta ehkä loppujen lopuksi se olisi vain kaivannut tauluja ylleen. Ei sillä, että sitä väriä kaipasin yhtään, harmaa on nyt hyvä. Makkariinkin tuli taulut kesällä (valokuvia lapsista, joten seinä ei ole blogissa näkynyt) ja sama fiilis siellä. Huone on paljon valmiimpi ja viihtyisämpi. Olkoonkin, että siellä haluan edelleen itse seinät vaihtoon... ;)

12 kommenttia:

 1. Taulut on kauniit ja kivasti aseteltu. Asettelun kun itse koen todella haastavaksi. Olet siis mielestäni hyvin onnistunut! Ja, tuo matto on kaunis. Hyvän löydön olet alesta tehnyt.
  Aurinkoista tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Taulujen sommittelu osaa tosiaan olla haastavaa, kun niitä ei siinä seinällä pysy näkemään ennenkuin on ruuvit seinässä :D Joku taululista toki helpottaisi asiaa. Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 2. Mä katselin viikonloppuna kans himoiten tuota mattoa Merituulen Kodin1:ssä, mutta tulin sitten siihen tulokseen, ettei meille tarvita uutta mattoa. Kaunis se on kyllä, juuuu! Mutta mistäs sitä tulevaisuudessa ostetaan verhotangot, taulunkehykset, matot ym kun Kodin1:tä ja Anttilaa ei enää ole? :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taistelin itseni kanssa, ei tarvita, mut haluun. Hävisin, kai, oon kyllä lopputulokseen tyytyväinen :D Meillä on lähes kaikki kehykset ja verhotangot Ikeasta, mut sinne ei pääse tai halua, niin aika vaikeeksi menee. Hypermarketeissa kai jotain on..?

   Poista
 3. Niin kotoisa ja kaunis olkkari. Meillä tuo samainen matto mustavalkoisena on ollut eteisessä. Tykkään kyllä siitä siellä. Olkkariin se oli liian vahva..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heini! Mustavalkoinen on tosiaan vahva, sopii tiettyyn mielentilaan ja paikkaan. Teidän eteisessä se on nappi :)

   Poista
 4. Minä kävin myös eilen siellä kodin ykkösessä, ja katselin mattoja sillä silmällä. Meillä olkkarissa pitää olla niin iso matto, ettei siinä koossa ollut enää paljoakaan mattoja jäljellä. Muutama jalpaikka oli, mutta luulen että se on liian kellertävä meidän valkoiseen lattiaan. Jäi matot ostamatta, vaikka alet olisi olleet kyllä tosiaan kohdallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon päässyt yli siitä kellertävyyden kammoamisesta. Eri sävyiset valkoiset näyttää kivoilta keskenään. Mut jos siitä ei tykkää, niin jalpaikka on tosiaan aika kellertävä, parhaimmillaan ehkä harmaalla lattialla :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti, kyllä se lämmittää, mieltä ja jalkoja =)

   Poista
 6. Näyttääpä freesiltä ja raikkaalta. Onnnistunut muutos kaiken kaikkiaan.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Saara <3 Hyvin viihdytään näissä näkymissä :)

  VastaaPoista