keskiviikko 17. helmikuuta 2016

KEITTIÖN SÄILYTYS KUNTOON

Postailin tovi sitten meidän keittiön säilytyshaasteista. Tasoille kertyi liikaa tavaraa ja kaapit tuppasivat rönsyilemään joka suuntaan ilman nimettyjä säilytyspaikkoja ja loppuun vietyä suunnitelmallisuutta. Hyvä aie kaappien sisusten optimoinnista jäi kolme vuotta sitten toteutetun keittiöremontin jälkeen aikeeksi, kun kyllähän tuolla pärjäsi ja keittiön mieluisa ulkonäkö antoi paljon anteeksi.

Pääsin tekemään IKEAn kanssa yhteistyötä ja sain valita meidän keittiöön arkea helpottavia irtotavaroita. IKEAssa on menossa keittiöviikot vielä 1.3. saakka ja sivuilta löytyy vielä tavallista enemmän inspiraatiota ja tarjouksia keittiön toimivuuden lisäämiseksi, tai vaikka kokonaan uuden keittiön rakentamiseen. Ollaan nyt reilu viikko elelty tehtyjen muutosten kanssa ja olen kyllä hurjan tyytyväinen siihen miten näillä pienillä lisäyksillä saatiin keittiön kaapit mahdollisimman hyvään hyötykäyttöön.

Suurin näkyvä muutos on tasojen tyhjentyminen liiasta tavarasta niiden tärkeimpien päädyttyä seinälle RIMFORSA seinäkiskoon. Saman sarjan lasipurkkien, koukkujen ja laatikon lisäksi, laitoin kiskoon myös GRUNDTAL magneettipurkit lasten pastilleja ja purkkaa varten sekä BOHOLMEN astiankuivaustelineen aterinpurkin tiskiainetta ja tiskiharjaa varten. Astiankuivausteline meni puolestaan kattilakaappiin pitämään kattilankannet järjestyksessä. IKEAssa on saatavilla myös tehtävään nimetty kattilankansiteline, mutta koska meillä oli käyttöä myös tuolle purkille, päädyttiin tähän ratkaisuun. Kattilakaappiin lisättiin myös iso VARIERA laatikko eväsrasioita ja pakasterasioita varten, joka yhdessä kattilankansitelineen kanssa aikaan sai sen, että ulosvedettävät hyllyt ovat nyt oikeasti ulosvedettäviä, ilman että kaapista kuuluu kolinaa kansien sinkoillessa pitkin kaappia.

Laitettiin VARIERA laatikoita myös yläkaappeihin, niin että nyt myös taaimmaiset tavarat on helppo saada käyttöön koko laatikko pöydälle nostamalla. Kirjoitin dymolla vielä laatikoihin ja lasipurkkeihin tekstit, niin että yhdellä silmäyksellä näkee minkä laatikon alas haluaa nostaa. Jos katsoitte edellistä postausta, ero entiseen on aika merkittävä. Samalla tavalla dymotin myös alalaatikon TILLSLUTA-kuivaelintarvikepurkit, jotka yhdessä entisten olemassa olevien pelti-ja muiden purkkien kanssa muodostivat hyvän ja toimivan kokonaisuuden, josta tuotteet löytää nyt helposti. Maustesäilytyskin me uusittiin uusien maustepurkkien ja maustepurkkialustojen avulla. Vanhoja purkkejä säästettiin, mutta päästiin ihanasti eroon kaikista pusseista joita laatikossa aiemmin pyöri.

Jo pidempään haavelistalla olleet VARIERA sarjan bambuiset aterinlaatikot aiheuttivat hieman päänvaivaa. Kyseiset laatikot on mitoitettu IKEAn METOD-keittiöön sopiviksi ja sen ulosvetolaatikoiden mitat poikkeavat hieman meidän vanhoista FAKTUMeista, eli uudet ovat suurempia kuin ennen. Tämä ongelma kuitenkin ratkaistiin sahaamalla aterinlaatikoista pieni siivu päädystä pois, jonka jälkeen ne asettuvat paikoilleen täydellisesti, eikä palan puuttumista ulosvetolaatikon ulkoreunasta huomaa lainkaan. Samat sisukset sai siis pienellä vaivalla sopimaan myös erimalliseen laatikkoon.

Kuten jo totesinkin, olen tosi tyytyväinen siihen miten vähällä vaivalla kaapeissa olevien tavaroiden käyttö helpottui entisestään ja miten koko keittiö selkiytyi. Tykkään paljon puusta jota pilkottaa nyt vähän seinäsäilytysjärjestelmästä sekä laatikoiden sisältä ja tuo osaltaan hieman lämpöä ja kotoisuutta. Sävyltään bambu sopii hyvin noihin meidän muutamiin vanhoihin tiikkikalusteisiin.

Pitkä tarina ja paljon kuvia, miltäs näyttää teidän silmiin? :)

Yhteistyössä: IKEA

16 kommenttia:

 1. Ajankohtainen postaus! Meilläkin keittiön päivitys menossa :) Maalattu, laitettu avohyllyä ja vielä suunnitelmissa ovien vaihto. Mä katoin kans samoja aterinlaatikoita netistä, mut liian pitkiä meidänkin laatikoihin. Voisin kyllä tuunailla samalla lailla kuin sinä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ookin ihanaa, kun saa olemassa olevaa keittiötä kohennettua vielä parempaan kuntoon! Meidän ei tarvinnut oottaa aterinlaatikosta kuin 0.5cm pois, se ainakin toimi toi hyvin :)

   Poista
 2. Uskomattoman järjestelmällistä toimintaa! :D oon aina ajatellut, että on turhanpäiväistä tyhjentää ruoka-aineet muovipurnukoihin, mutta tuo selkeys - oikein ilo silmälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, on tää kyllä aika järjestelmällistä tosiaan, ei ihan kauheen tyypillistä mulle ;) Just tämä selkeys ja tavaroiden helppo käytettävyys on nyt huippu juttu!

   Poista
 3. Oi, ihanasti kaikki tavarat paikoillaan. Tuollaisen ehostuksen meidänkin keittiö kaipaisi. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sit vaan sielläkin tuumasta toimeen :) Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle!

   Poista
 4. Täydellistä! Tuollaisesta järjestyksestä minäkin vain haaveilen, mutta olen kaappien sisäpuolella ihan kauhean sottainen! Tosi ihana tuo teidän keittiö muutenkin - musta seinä tuo särmää! Meillä on keittiön nurkassa tuo sama rullakko, mutta turkoosina. Kätkee sisäänsä näppärästi keittokirjat ja lasten piirrustustarvikkeet. Keittiön ehdoton juttu, sillä voi joskus saada tehdä rauhassa ruokaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! Sä varmaan näit ne ennen kuvat, aika sottaista menoa meilläkin, mutta nyt kelpaa oleilla (ja ylläpitää) :) Mä mietin silloin aikanaan tosi pitkään kärryn väriä, se turkoosi on ihana! Ostin sit kuitenkin meille tylsästi turvallisen harmaan... Mut on kyllä kätevä vempele moneen käyttötarkoitukseen!

   Poista
 5. Voi miten kivan näköistä! Ihanaa kun kaikella on oma paikkansa. Tuo ipad teline näyttää tosi kätevältä, onko sekin ikeasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini! Joo tuo teline on tuota RIMFORSA- seinäsäilytyssarjaa. Sen saisi siis kiskoonkin kiinni, mut on tosi kätsy tuossa hellan vieressä pöydälläkin.

   Poista
 6. Pitäisi varmaan ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä samanlainen projekti. Näyttää nimittäin tosi kivalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millonkas lähetään shoppaamaan? ;) Kiitos, on tää kyllä tosi toimiva ja kiva keittiö nyt!

   Poista
 7. Onpa kyllä fiksun näköinen säilytysjärjestelmä! Minäkin olen noita valkoisia pieniä säilytysbokseja ostanut meillä keittiöön, kodinhoitohuoneeseen ja lastenhuoneeseen. Toimivat niin monessa asiassa ja helpottavat arkea huomattavasti! :) Pitäisi itsekin tehdä keittiössä hieman järjestelyä, sillä jos pohjat ei ole kunnossa niin kaapit ja laatikot valtaa niin kovin helposti kaaos. Kiitos inspiraatiosta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pienet laatikot on ihan tosi käteviä monessa paikkaa! Ihanaa kuulla, että tästä löytyi inspistä, kiitos <3

   Poista
 8. Kiitos! Sun järjestelyproggiksen inspiroimana mä marssin tänään Clas Ohlsonille ostamaan pari muovikoria ja nyt on ruokatarvikekaappi paljon paremmassa järjestyksessä meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mahtavaa, kiva kuulla! Laatikot tekee ihmeitä :)

   Poista