torstai 26. marraskuuta 2015

DIY /// KAAPIN KANGASKÄTKÖT KÄYTTÖÖN - RAITAMEKKO TYTÖLLE
 

Siellä poseeraa harvahampainen kettu uudessa raitamekossaan.

Jemmakätköissä lojuneita Noshin kankaita löytyi juuri sen verran, että nyt sain niistä vielä yhden mekon tyttärelle tehtyä. Kaavat piirtelin itse useampaa vanhaa käsityölehteä eri osissa hyödyntäen. Minusta siitä tulikin tosi kiva ja tytär viihtyy mekossaan. Viime vuotinen pääväriltään keltainen laatikkomekko hyödynsi samoja kankaita (löytyy täältä).

Taskujen kohdalla hieman kämmäilin, ja totuus on että ne vain näyttävät taskuilta, mutta ei sinne edes lapsen käsi mahdu sisään. Kangas loppui kesken korjausta varten, mutta onneksi sentään näyttää kivalta noinkin, vaikkei sinne niitä aarteita nyt saakaan keräiltyä...Mekossa on normaali pyöreä kaula-aukko ja sen päällä pikaisesti ompelemani tuubihuivi. Kameran asetukset oli hämärässä ihan hakusessa, joten yksityiskohdat jäivät nyt ihan käyttökelvottomiksi haamukuviksi, tässä nämä mitkä edes jotenkin onnistuivat.

Ompeluinto taas vaan kasvaa, kun aikaa ei mene kouluhommiin ja mikä parasta - sain tänään elämäni ensimmäisen saumurin valmistujais-/etukäteissynttärilahjaksi!! Voi onni ja autuus kunhan pääsen sitä testailemaan (ja todennäköisesti sadattelun kautta) opin sitä aikanaan käyttämään.

9 kommenttia:

 1. Satunnainen vierailija tässä kommentoi, että onpa pirtsakka tyttö. Rohkeasti poseeraa! Kunpa noi lapset yleensäkin säilyttäisivät rohkeuden ja esiintymishalun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuossa virtaa ja iloa riittää :) Mietin, että mahtaako nykylapsista niin ujoja esiintymisen suhteen tullakaan kun kamerat on niin vahvasti esillä koko ajan. Tosin meidän 4v poika on inhonnut esiintymistä 1v alkaen. Ehkä se halu sitten vaan joko on tai ei.

   Poista
 2. Wau mikä mekko! Mä sain kans tänään elämäni ensimmäisen saumurin (kiitos saksalaisen halpakaupan tarjouksen)! Jospa sitä vihdoinkin rohkenisi ompelemaan omille tytöille vaatteita ;)

  Tyttö on muuten kasvanut ihan hurjasti! Teilläkin näyttää hammaskeijun työsarka alkaneen. Nimimerkillä hippusta vaille 6 -vuotiaalle sattui just sopivasti tämän viikon päiväkotikuvaukseen ylähampaiden kohdalle kahden hampaan mentävä aukko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuule, ihan sama masiina on mullakin käsissä. Tiedänpähän kenelle voivotella vertaistukea, jos ei lähde sujumaan :D Äsken sain sen langoitettua ja olipahan urakka!

   On kasvanut juu. Eilen totesin, että syksyllä ostetut housut on liian lyhyet. Ruokaakin menee siihen malliin, että jonkinmoinen kasvupyrähdys on kai parhaillaan menossa :) Meillä ei hammaskeijun tarvinnut käydä kuin kerran - ei E raaski hampaistaan luopua :D

   Poista
  2. No mutta, tietääpähän tosiaan sitten, mistä kysellä vinkkejä :)

   Voi pientä. Meillä lapsi kiillottaa ne aina hammaskeijua varten. Kuvittelee jostain syystä, että puhtaasta ja kiiltävästä hampaasta saa enemmän rahaa :D

   Poista
  3. Voi ihana, tosi hyvä logiikka :D Meilläkin jemmahampaat olis kyllä varmaan jo tosi kiiltävät, ehkä niistä saa vielä enemmän jos kasvavat vähän korkoa ;D

   Poista
 3. Aivan ihana mekko ja ihana neiti <3

  VastaaPoista
 4. IHANA! Sulla riittää ihailtavasti energiaa vielä pitkän opiskelurupeaman jälkeenkin tehdä kaikkea 😊

  Ja myönnän hieman olevani kateellinen saumurista ;) Ompelukoneella en ole jaksanut alkaa vaatteita ompelemaan, mutta saumurilla ehkä viitsisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Kylhän mun on tätä ylimääräistä aikaa jotenkin hyödynnettävä, hah ;D

   Kuinkahan kauan mulla menee, että tuun saumurin kaa sinuiksi. Langoitus oli jo äsken sellainen urakka, että ompeluharjoitukset taidan jättää suosiolla huomiseen :)

   Poista