torstai 26. maaliskuuta 2015

TAPETTIPOHDINTOJA (vaikka piti taas vaan maalata)

Eteisen mustaksi maalattu seinä on alkanut tuntua liian pimentävältä ja tilaa ahtauttavalta. Tila on pieni ja alkuun vakuuttanut mustan tehovärin tuntu on alkanut hiipua. (Nykytilanteen voi kurkata vaikka täältä KLIK)Ajattelin, että se yksinkertaisesti maalataan vaaleaksi: valkoiseksi, harmaaksi tai miksei vaikka johonkin pastellisävyyn. Jostain syystä harhauduin tarkistamaan Elloksen nykyiset tapettivalikoimat ja tässä sitä taas ollaan - tapettimietintöjen äärellä. Miten noita ihania kuoseja osaakin aina olla niin paljon?Jotenkin musta tuntuu, että eteisen muutos ei etene nyt hetkeen, kun joudun mietiskelemään tämän tapettikortinkin nyt tarkkaan. Sen piti olla vain nopea maalauskeikka... 

Mitäs sanotte näistä?
Graafisuus miellyttää edelleen, vaikka muotomaku on selvästi pehmenemässä. Esimerkiksi harlekiinikuosi on kyllästyttänyt jo tovin, mutta noin vesivärisenä versiona se olisikin edelleen kiva. Eteisen kuosi saisi olla jotain räväkkääkin, se ei sieltä pääse kyllästyttämään, kunhan tuo tilaan vaaleutta ja hyvää tunnelmaa.  Seinä on kapea, yksi rulla tapettia riittää. Tuosta viimeisestä marmorista olen todella hämmentynyt. Muhun ei marmori ole iskenyt, mutta tuo olis jotenkin aika houkutteleva. Kuten nämä kaikki :)

1. Ferm Living Herringbone
2. Wallpaper by Ellos: Nelda
3. Wallpaper by Ellos: Paulina
4. Wallpaper by Ellos Harmony
5.&6.Ferm Living Angle x2
7. Ferm Living Native
8. Majvillan Sugar tree
9. Majvillan Alice
10. Majvillan Leya
11. Wallpaper by Ellos: Michele

27 kommenttia:

 1. Ihan kivan listan olit koonnut =) Täällä on aivan sama pohdinta päällä. Eteisen peilikaappi sanoi sopimuksensa irti, joten se heivattiin ulos. Nyt on seinä tyhjillään ja huutaa tapettia. Tuo toiseksi viimeinen säväytti jollain lailla =) Pitääpä miettiä. Mustavalkoista olen ajatellut, mutta en tiedä onko liian pääletunkeva kuitenkin tuohon tilaan. Saattaa tehdä myös tunkkaisen ja ahtaantuntuisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tosiaan ihan samoja pohdintoja! Mäkin veivaan edelleen kaikkia noita vaihtoehtoja. Ei tullut pääsiäisremontti, mut ehkä tässä vielä joku päivä saa jotain päätettyä ;)

   Poista
 2. Heh, tilasin yhtä noista ihan pari päivää sitten juurikin eteiseen. Meillä on tumma pinkin värinen seinä eteisessä ja kaivattiin jotain vaaleaa ja raikasta. Maalaaminen on todennäköisesti työläämpää kuin tapetointi joten päädyttiin siihen. Pääsiäisen jälkeen tosin saatan olla eri mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta - minkä te valitsitte? Näytähän sitten lopputulosta! =) Mä en nyt saanut päätöstä tehtyä. Perinteisesti meillä on rempattu pääsiäisenä, mut näyttää uhkaavasti siltä, että tässä joutuu vaan lomailemaan ;)

   Poista
 3. Ihania vaihtoehtoja! Tuo yhdeksäs on ehkä noista mun lemppari, vaikka kaikki onkin omalla tavallaan tosi sieviä. :)

  http://keltamaki.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä ihania. Ja tän jälkeen olen muualta bongannut pari kivaa lisää... Vaikea on valita :) Tosi kaunis tuo sun suosikki!

   Poista
 4. Oi kun kivoja, harmi ettei meillä taida olla enää tilaa yhdellekään tapetille :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän mäkin aattelin, mut miten löytyikin tuommoinen seinãnpätkä jota vähän vois tapetoida... ;D

   Poista
 5. Minusta viimeisen kuvan tapetti on kivoin.. :)

  VastaaPoista
 6. Syksyllä kokoamassa omassa tapettikollaasissa oli aika monta samaa tapettia. Tykkään siis! :)

  Minulla on vähän samanlainen ahdistus meidän olohuoneen mustan seinän kanssa. Se on kuitenkin niin suuri ja hallitseva pinta koko olohuoneessa. En vaan vielä ole keksinyt, että mikä toimisi siinä mustaa paremmin.. Inspistä odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai mulla on jäänyt se näkemättä! Ehkä ihan hyvä, niin vältyin talven tapettikuumeilulta ;)

   Musta seinä on tosi upea ja tehokas, mut siinä on myös tämä kääntöpuolensa. Hyvä harkita tarkkaan, kyl se inspis meille vielä iskee! :)

   Poista
 7. Oho! Elloksen tapetti, tuo toisessa kuvassa oleva, yllätti! Herringbone on myös kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookin kiva! Kyllä Ellokseltakin voi löytää helmiä :) Kalanruoto olis ihana, mut silti mietin, että alkaako vilistä silmissä..?

   Poista
 8. Inkkaritapetti sekä simppeli ruudukko puhuttelevat. Kokeilkaa ihmeessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun aatokset rönsyilee, ja nyt on jo muutakin fiksattavaa eteisessä mielessä... Hetki menee, ennenkuin tapettiin asti päästään ;)

   Poista
 9. Onpa herkkuja tapetteja!! Ja tuo ensimmäisen kuvan tyyny!! Ihan milelettömät värit. :) Tälläset postaukset ei kyllä auta yhtään kasvavaan remppahinkuun.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynyn värit on tosiaan hienot! Se näissä inspispostauksissa vähän on vikana, remppakuume vaan kasvaa... ;)

   Poista
 10. Ihan on teidän näköisiä ehdokkaita.
  Itse olen alkanut viehättyä graafisuuden sijaan enemmän jotenkin juuri pehmeydestä..olen ehkä mummoistumassa, mutta luonnon aiheet kuten kukat ja linnut tapeteissa ja kankaissa viehättävät.

  Tuo pullapitkomainen lettikuosi on kyllä söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entäs tämä♡

   http://www.taloon.com/tapetti-marimekko-pikku-ruusu-17945-0-53x10-05-m-non-woven/MM-17945M/dp?openGroup=7371

   Poista
  2. Juu, kovat linjat ei iske muhunkaan entiseen malliin. Mut jotkut siis näköjään vielä kun on vähän jollain tapaa pehmitetty.

   Tosi ihana tuo linkkaamasi Marimekko! Ehkä kuitenkin vielä vähän liian kukka meidän seinään. Toistaiseksi... ;)

   Poista
 11. Toi toka vika on paras. Onko Elloksen tapetit kalliita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merkkitapetit on samaa hintaluokkaa kuin muuallakin. Elloksen omat on jonkun kympin/rulla huokeampia + niihin käy ne alekoodit, mitä on aina jotain tarjolla, joten hinta voi tippua puoleenkin ;)

   Poista
 12. Tietkö tällaiset tapettipostaukset aiheuttaa aina välitöntä tapetoimistarvetta ;) Esittelin jo numeron kahdeksan kotona potenttiaalisena Tyynelän makuuhuoneeseen. Kauniita vaihtoehtoja !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun mä myöhään muistan käydä tänne vastaamassa :-/ Oon kyllä ite huomannut saman, aina kun joku esittelee kivoja tapetteja nousee kauhea kuume! Kasi oli Tyynelässä aivan ihana <3

   Poista
 13. S:n toinen puolisko tässä hei! Annetaan ääni ensin Neldalle ja sitten Alicelle. Oiskohan joku noista sinun ehdokkaista hyvä meidän tulevalle seinälle... Sitäpä pitää pohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noistahan löytyis moneen paikkaan, myös teille! =) Mä luulen, että meidän eteinen jää ehkä sittenkin ilman, tai ainakin saa olla vielä hetken rauhassa ;)

   Poista