torstai 4. joulukuuta 2014

ENSIVISIITTI HABITATIIN JA ORIGAMI-VALAISIN RUOKATILAAN






Ruokatilaan on ollut jo jonkun aikaa uusi valaisin hakusessa. Metallilankakehikko vaihtoi kesän alussa väriä kuparista mustan kautta valkoiseen, eikä sitten enää miellyttänytkään tässä paikkaa. Sen valaisimen suurin ongelma on se, että lamppu pääsee häikäisemään, eikä se ollut ruokatilassa hyvä juttu. 

Tällaista origamivalaisinta olen havitellut ennenkin sopivaa löytämättä ja viime talvena yritin epätoivoisesti väsätä sellaisen itse, mutta en saanut onnistumaan. Nyt kun Habitat rantautui Suomeen, suuntasin sinne heti avajaispäivänä ja hain varjostimen kotiin. Näitä löytyy useampaa eri kokoa, tämä on 25x40cm.

Habitat vaikutti sellaiselta myymälältä, jossa tulee varmasti piipahdettua kerran jos toisenkin. Sen takaa hyvä sijainti, kaunis tuotevalikoima ja kohtuulliset hinnat. Hieman mua nauratti tiettyjen tuotteiden nimet, niitä ei selkeästi ole alunperin suunniteltu Suomen markkinoille. Vai näyttääkö tämä varjostin sellaiselta kuin Kura? Tai houkutteleeko vessaharja nimeltään Lima..?

27 kommenttia:

  1. Voi vitsi! Minä raahasin toissa kesänä oman Kurani Barcelonan Habitatista asti ja harmittelin kun en ottanut tuota isompaa, niin kaunis se on! Muistatko noiden hintoja ollenkaan, mun pitää värvätä joku mulle noita hakemaan sieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei onneks ollut painava matkatavara, mut ei tietty auta rytistellä! :)
      Tää oli 39eur, ei paha!

      Poista
  2. Ei ole muuten eka kerta kun makumme menevät yhteen. :)
    Ihastelin tuota Habitatin sivuilta ja nyt kun näen sen teillä,
    se tosiaan on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No saman olen huomannut! :)

      Mä tykkään tästä ihan tosi paljon! Ainut, että entinen lamppu tuntuu tämän läpi aika keltaiselta, mut eihän siinä muuta kuin valkoisempi valo tilalle kunhan kerkiää :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Nyt ei onneks tarvitse lähteä ulkomaille asti ostoksille :) On tää kyllä tosi kaunis!

      Poista
    2. Harmi kun tuolla ei oo nettikauppaa, olisin niin halunnu tämän meille tilata! :(

      Poista
    3. Aina joku käy Helsingissä, sitten vaan toive mukaan! Tuo on päärautatieasemaa vastapäätä, joten helppo pistäytyä pikaisestikin :)

      Poista
  4. Mä käväisin juuri tänään kans ekaa kertaa Habitatissa ja ostin origami pöytävalaisimen ; ) Ihailin myös noita mutta vielä ei ole kotona sopivaa paikkaa löytynyt ; ) Se on kaunis, vielä kauniimpi luonnossa kuin myymälässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se pöytävalaisinkin oli ihana! Näin kotona nää pääsee enemmän oikeuksiinsa kuin myymälän tavarapaljoudessa :)

      Poista
  5. On kaunis! Olisikohan siellä niin pientä kokoa että kävisi yöpöydän päälle katosta roikkumaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä on kahta pienempää. Se ihan pienin varmaan sopisikin kivasti. Eikä muuten just nyt maksa kuin kympin :)

      Poista
  6. Ihana ja käy teidän ruokailutilaan loistavasti! Sielllä kaupassa oli vaikka mitä kaunista ja kivaa. Mä en noihin nimiin tajunnutkaan kiinnittää huomiota ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Mä kävin silloin E:n kanssa, niin en kauheen hyvin pystynyt perehtymään kuin siihen mitä osui matkalle valaisinosastolle ja kassalle. Netistä oon sit kurkkinut lisät. Tarvii siis mennä pian uudellen ja paremmalla aikaa! :)

      Poista
  7. Toi on todella kaunis ja klassinen. Ihailin sitä jo Habitatin katossa.

    VastaaPoista
  8. Ihana!!! Ja kivaa kun tulee lisää näitä häikäisemättömiä JA kauniita markkinoille... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö olekin! Aika harvassa ovat muuten, tai jotenkin joutuu etsimällä etsimään. Pieni hinta on plussaa muiden joukossa myös :)

      Poista
  9. Kaunis valaisin. Olen itsekin miettinyt, että moni suosittu valaisin varmaan häikäisee aika lailla, vaikka ovat ihan designtuotteita. Ehkä kukaan ei vain kehtaa tunnustaa ongelmaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voip olla, että sen häikäisyn haluaa unohtaa jos on muuten kaunis ja ehkä pitkäänkin kaivattu valaisin... ;)

      Poista
  10. Uuu. Ihana valaisin! Eksyin tänne jostain ihan ekaa kertaa ja ihana tunnelma kuvissasi vangitsi saman tien. Rupeanpa kahlaamaan blogia läpi :) Miten multa on mennyt toi Habitatin rantautuminen kotikaupunkiin ihan ohi. Jossain blogissa törmäsin huonon lehtimainonnan ruotimiseen tosin. Pitää laittaa vierailulistalle liikekin :)

    Tervetuloa seuraamaan meidän talosuunnitelmia alkumetreillä olevaan blogiini www.kotitunteella.blogspot.fi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Essi! Ai niitä mainoksia on haukuttu, en olekaan huomannut. Musta ne oli jopa ihan hauskoja, tai ainakin kiinnitti huomion :)

      Oi, te pääsette rakentamaan omaa unelmakotia! Tsemppiä projektiin, tulen ehdottomasti kurkkimaan!

      Poista
  11. Todella todella kaunis valaisin. Etsin meillekin Etsysta tuon tapaista valaisinta, mutta en lopulta raskinut ostaa. Tuo malli on kyllä todella kaunis. Tuolla Habitatissa pitää päästä kyllä käymään!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kaunis ja raaskii ostaa kun ei ole hinnalla pilattu :) Sanoisin myös, että sun pitää tuolla käydä, mut varaudu että et varmaankaan pääse tyhjin käsin pois ;)

      Poista
  12. Hei!
    Onpas kaunis varjostin :)
    Kysyisin tuosta teidän ruokapöydästä. Mistä olette sen ostaneet ja onko pöydän pinta käsitelty jollain aineella? Onko pöytä ollut teillä jo kauan, koska se ei ainkaan kuvassa näytä tummuneelta tai kellastuneelta.
    Kiitos vastauksesta jo etukäteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, varjostin on kyllä tosi kaunis ja mieluisa :-)

      Pöytä on ostettu Ikeasta 2007 ja malli on sama kuin nykyinen Norden. Silloin sen vaan sai käsittelemättömänä ja itse vedeltiin se vaalealla Behandlalla, joka nyt seitsemän vuoden jälkeen kaipaisi uusintakäsittelyä. Se on siis pinnasta kulunut, mutta ei kyllä juurikaan tummunut eikä varsinkaan kellastunut :) Nykyisin pöytää ei enää samalaisena saa, se on joko lakattu koivu tai valkoinen kalustelevy (en ymmärrä miksi sekin ei voisi olla puuta).

      Poista
  13. Kiitos vastauksestasi :)
    Onpa harmi, että ovat laittaneet siihen nykyään lakan valmiiksi.. Tuo pöydän malli ja leveys on vaan niin miellyttäviä :) Täytyypä käydä ikeassa mutka, niin näkisi pöydän ihan livenä :)
    Hyvää uutta vuotta!!

    VastaaPoista