keskiviikko 10. joulukuuta 2014

LEMPIPIPOT ÄIDILLE JA TYTTÄRELLE







Halusin ihan ehdottomasti tehdä Lankamaailmasta osin saaduista, osin ostetuista Extrafine merino 120 langoista pipon. Lanka on mielettömän pehmeää, ja vaikutti siltä että ei taatusti kutita. Jokusenkin pipon olen ajan saatossa neulonut seiskaveikasta, mutta niiden kanssa joutuu aina vähän rapsuttelemaan otsaa ja korvan taustaa... 

Oman piponi testattua ja ihanan tuntuiseksi todettuani, tein heti perään toisen pienemmän myös atooppisesta ihosta kärsivälle tyttärelle, eikä ole valituksen sanaa kuulunut siitäkään suunnasta. Pipojen kuosit syntyivät siinä tehdessä, vähän marimekko-muijaa, sekalaista raitaa ja piparireunaakin. Kolme kerää lankaa riitti näihin kahteen justiinsa, tupsun jälkeen ei jäänyt pätkääkään jäljelle.

Lumiset kuvat otettiin Hämeenlinnan visiitillä jo jokunen viikko sitten. Lumen lisäksi on kadonnut myös tukasta pituus... :) Toivottavasti saadaan lisää lunta pian taas maahan, tuo ulkona 20h vallitseva pimeys on jo vähän liian hurjaa (ja kurjaa)!

24 kommenttia:

  1. Mä en kestä!! Ai-van ihanat <3

    VastaaPoista
  2. Todella ihanat värit! :) Piristää mukavasti tämän synkän talvisään keskellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuin näihin väreihin täysin, vaikka normisti eivät ainakaan näin yhdessä ole omiin väreihin kuuluneet :) Kiitos!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Onhan nää vähän tämmöiset karkkipipot :) kiitos!

      Poista
  4. Aivan ihanat, vau :)!

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. No nyt on tosiaankin tiimipipot plakkarissa :) Kiitti!

      Poista
  6. Jestas, ihanat! Jopa minä väriä kaihtava taidan kipaista jotain muuta kun harmaata ja mustaa kaupasta :D Niin on namit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Itsekin yleensä helposti ne mustat ja harmaat valitsen, mutta näihin sävyihin ihastuin nyt täysin :) Kiitos <3

      Poista
  7. Niin on ihanat. Ja noi kuvat!!! Lunta tarttis niin... Eilen tultiin lasten kans kaupasta ulos puolen päivän maissa ja nuorempi totes, että taas tuli ilta. Kestihän sitä valoa ehkä reilun tunnin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna <3
      Lumi olis pelastanut monta väsynyttä päivää viime aikoina, tää pimeys on niin rasittavaa! Ei ihme jos on lapsillakin sisäiset kellot ihan sekaisin, eihän tässä ulos katsomalla tiedä milloin on päivä ja milloin on yö. Meillä on poika herännyt nyt monta päivää klo 4.40, ei auta mutista, että sitten vasta kun ulkona on vähän valoisempaa...

      Poista
  8. Ihanat! On niin kiva katsoa värejä joita ei itse tule käytettyä. Täällä ne kuitenkin näyttävät niin täydellisiltä ♥
    Onko sulla mikä puikkokoko ja silmukkamäärä tuossa aikuisen pipossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! <3
      En ole mäkään ennen tämmöistä väriyhdistelmää valinnut, mutta jotenkin ihastuin näihin ihan täysillä siellä Lankamaailmassa :)
      Mulla on semmoinen tosi lyhyt pyöröpuikko kokoa 4, joka on ihan täydellinen pipojen neulontaan. Sillä mä teen, oli langan paksuus mitä vaan 3-5 välillä. Tälle langalle se taisi olla tosin jopa ihan suositus ;) Tuossa on 108 silmukkaa, ja n.18sentin kohdalla aloitin kavennukset joka 4.krs.

      Poista
  9. No ompa ihastuttavat! Mulla on pipo niistä langoista vasta ajatuksen tasolla, mutta taso se on sekin ;) Sain tosin näistä hirmu inspiksen! Kiitos siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi kun mun vastaus on viivästynyt! Kiitos! Ihana kuulla, jos sain inspistä siirrettyä. Tää lanka on tosi kiva neuloa! <3

      Poista
  10. Siis nää on ihan mahottoman kauniit !! <3

    Upeasti oot käyttänyt noita värejä yhdessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Laura <3 Nää värit on kyllä kauniita niin yhdessä kuin erikseen!

      Poista
  11. Voi miten kauniit pipot ja miten kaunis sinä!!!!!

    VastaaPoista