maanantai 24. marraskuuta 2014

SALMIAKKIA JA MINIRAITAA









Saatiin ompelukerhon kanssa kivoja kankaita NOSHilta ommeltavaksi. Ihanan pehmeää ja laadukasta ekologista luomupuuvillatrikoota, valinnan varaa useammassa uudessa värissä ja kuosissa. Minä valitsin uutuuksista itselleni keltapohjaisen salmiakin ja mustavalkoiset miniraidat, jotka sopivat hyvin niin tytölle kuin pojalle ja mainiosti keskenään yhteen.

Halusin kokeilla tytölle laatikkopaitaa, jonkalaisia nyt syksyllä on näkynyt yhden jos toisen valmistajan mallistoissa, ja joita itse olen tykännyt kovasti käyttää. Piirtelin kaavat kaavapaperille ja sitten vaan rohkeasti kangasta leikkaamaan. Ensimmäinen versio mekosta oli vähän turhan reilu, erityisesti hihat jäivät liian löysäksi, mutta kavennuksen jälkeen se sopii tytölle täydellisesti. Mekon idea on pitää hihat tiukkana, mutta muuten mekko on suora "laatikko", joka saa laskeutua vapaasti. Tytär pitää kovasti poolokauluksista, mutta kuosillisia poolopaitoja saatikka mekkoja on muuten melko mahdoton löytää, joten lisäsin mekkoon vielä senkin. Sehän se itsetekemisessä on parasta, että saa juuri sitä mitä haluaa (silloin kun sattuu onnistumaan)! Ja ihmeellistä tässä on se, että ennen kesäistä ompelukerhon starttia en juuri verhon suoraa saumaa kummempaa ommellut - nyt uskalsin omin kaavoin mekon tekoon. Hyvin sujui trikoon ompelu ja vieläpä ihan perus markettikoneella.

Mekosta tuli suorilla suosikki. Kaunis kuosi, mukava materiaali ja rento malli - mitäpä sitä muuta voisi viisivuotias aktiivinen tyttö haluta! Pojalle tein pipon Noshin lippapipon kaavalla ilman lippaa, salmiakkia päälle ja raitaa vuoreen. Eipä tarvinnut siinäkään yhtä kertaa useammin mainita, että valmista on, kun pipo jo päässä keikkui!

Yhteistyössä: Nosh.fi

Muut #onnellisetompelijat: Hanna & Mira


17 kommenttia:

  1. Hyvin olet osannut kyllä tehdä, varsinkin jos käytit vain ompelukonetta! Mä tein vielä yksinkertaisemman paidan tuossa aiemmin. Itelle pitäis vielä jaksaa samanmoinen väsätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin koneesta joustinompeleen ja sehän toimi =) itselleni mä en ihan vielä lähde tekemään, harjoittelen vielä näillä pienillä...

      Poista
  2. Tosi ihana mekko! Kyllä sulla on vaan taitoa toteuttaa vaikka mitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Ehkä enemmän tahtoa kuin taitoa, mut (lähes) sama lopputulos :D

      Poista
  3. Ihana design ja toteutus.
    Poolokaulukset on kyllä nykyään liian aliarvostettuja..tai siis niitä näkee liian vähän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai design :D mut kiitos! <3
      Kivoja pooloja on tosi vaikeita löytää. Bemettonilta on tytön muut ainoat kuviolliset.

      Poista
    2. Melkein oikein kirjoitettukin... ;)

      Poista
  4. Ihan mielettömän ihana mekko! Voinkun olisikin vielä pieni tyttö jolle voisi tommosen pukea. Tosin en kyllä kuuna päivänä osaisi tommosta ommella. Taitava oot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Joanna <3
      Näähän oliskin sun värit ihan just eikä melkein :)

      Poista
  5. Ihastuttava! Ja niin kiva kuosi!
    Ihanaa joulun hiipivää odotusta sinne koti-Suomeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna <3 Ja oikein hyvää joulun odotusta myös sinne maailmalle! :)

      Poista
  6. Tätä ei uskaltaisi meidän isommalle näyttää, rupeaisi vielä vaatimaan samanlaista mekkoa; hän kun rakastaa sekä mekkoja että musta-valkoista raitaa, ja keltaisestakin tykkää. Tosi kiva munkin mielestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tulkaas hakemaan kaavat, niin saatte sinnekin samanlaisen! Pienemmän kokoon saattaisi juuri riittää kankaitakin ;) Kiitos Laura!

      Poista
  7. Eikä miten ihanat! Kivan yksinkertainen "laatikko"-malli, näyttää tosi hyvältä ja sellaselta jonka vois itsekin osata ommella.. ehkä :D Nää Noshin uudet kuosit on kyllä ihan mun rakkauksia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Varmasti onnistuis, ei oo montaa mutkaa ompelua sotkemassa =) Tosi kauniit kuosit tosiaan!

      Poista