sunnuntai 24. elokuuta 2014

DIY /// NUKENRATTAAT SEKÄ PILKKUPEITTO

 Käväisin tyttären kanssa Marimekon Tammiston Vintti-outletissa. Unohduin kaivelemaan kilohinnalla myytävää kangaspalalaaria ja tytär penkoi vieressä. 5v ihastui punapilkkuiseen Utö-kankaaseen, jota oli tarjolla piiiiitkä mutta kapea pala. Vastustelin, mutta pieni vaatimalla vaati, että sitä on saatava ja siitä ihan ehdottomasti vauvanukelle peitto. Hieman ihmettelin tätä nukkeinnostusta, kun tämä tyttö ei niillä pahemmin ole leikkinyt, mutta lopulta annoin periksi. Löysin nimittäin itse palasen riemunkirjavaa Tervapääsky-kangasta, jonka nyt tämän peittoajatuksen siivittämänä, ajattelin juuri ja juuri riittävän nuken sateenvarjorattaiden uudelleen verhoiluun. Homma, joka on ollut mielessä viiden euron rattaiden oston jälkeen sen neljä vuotta, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi.

Ensin toteutin tyttären peittovision, ja sen kera lapsi lähti tyytyväisenä hoivaamaan vauvaansa. Hieman nikotteli kun purin rattaat omaa projektiani varten, mutta hyväksyi kumminkin suunnitelman. Piirsin kaavat vanhasta kankaasta ja sain kuin sainkin uuden istuimen aikaiseksi. Laitoin kankaan kaikkialle kaksinkertaisena ja väri-ilotteluun sain upotettua sujuvasti alkuperäiset "turvavaljaat". Itse tykkään lopputuloksesta aikalailla. Ja ihan tyytyväiseltä vaikuttaa lasten lisäksi myös 30 vuotta vanha nukkevauva, jonka vuosia lurpattanut silmäkin avautui. Babyborn meillä hajosi vuodessa, mutta nukkevanhus kestää.

Kangaslaarista löytyi vielä palanen Kivet-kangasta ja pari 1,5 metrin palaa harmaata Ararat-kangasta. Nyt vaan mietiskelen, että mitähän niistä keksis... Ideoita? :)16 kommenttia:

 1. Voi, miten ihanat rattaista tuli! Tosi hyvä idea tehdä istuin itse! Meilläkin on tuollainen samanlainen nukke, joka kestänyt minun lapsuudestani asti:) Baby Bornejakin löytyy kaksi kappaletta ja nekin ovat kyllä kestäneet, vaikka tyttö niillä paljon leikkiikin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti Viivi! Ai ihan samanlainen nukke, hauskaa: )
   Meillä nää on semmoisia termiittejä, että itkettää. BB:n jalka väännettiin irti, niin ettei mitään toivoa korjauksesta...

   Poista
 2. Tosi vau noi rattaat!

  Nuo kolme kangasta käyvät niin hyvin keskenään yhteen, että mä ehkä yhdistäisin niitä kaikkia johonkin valtavaan lattiatyynyyn tai jotain. Mieti esim sellanen 1,5m x 1,5m lattiatyyny keskelle olohuonetta tai lastenhuoneeseen. Siitä saattais tulla hitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona: )

   Lattiatyyny oliskin kiva ja kuosit tosiaan passais hyvin yhteen! En tiiä miten nuo matskut tosin, kun Ararat on 100% pellavaa, kivet puuvillasatiinia ja tuo kolmas melko karkeaa puuvillaa. Tätä en tietty muistanut mainita...

   Poista
 3. Tulipas kivat rattaat! Mun ei passaa mennä käymään siellä paikassa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Joskus siellä voi käydä ihan rauhassa, aina ei löydy yhtään mitään ;D

   Poista
 4. Oi miten suloiset rattaat! Niin väripilkkuista että. Mä voisin hankkia / tehdä tollaset meidän kissoille :) Yksi ainakin ilahtuu ihan kaikesta mihin voi tehdä itselleen "pesän" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru, nää on tosiaan värikkäät, vähän yllättävätkin meille ;) Voi kissat, ne on niin suloisia <3

   Poista
 5. Ai että miten upeat rattaista tuli!! :D utöa meiltä löytyy tyynyinä, ihana kangas :) hei onko tammistossa outlet vai??!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Miia! :) Multa on tuo Utö jotenkin mennyt aiemmin ohi, mutta kyllä, ihana on. Joo, Tammistosta löytyy se Vintti, Ostospuistossa, vai mikä lie sen keskuksen nimi onkaan :D

   Poista
 6. Upee muodonmuutos! Ihana kangas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maya! Mäkin ihastuin tuohon kankaaseen: )

   Poista
 7. Tulipa vain kivat rattaat!!! Kyllä sun taidoila loihdit kaikesta jotain uutta, ihana kun pieni sai itse valitsemastaan kankaasta rattaisiin uuden ilmeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ihmettelin itse, miten hyvin nuo onnistui. Kun ei liikaa suunnitellut vaan alkoi vaan hommiin :D Kiitos!

   Poista