keskiviikko 27. marraskuuta 2013

PILVENREUNALLA VILLAHOUSUT TYTÖLLE






Toiset villahousut heti perään, vaikka nyt niille ei taas tarvetta olekaan. Miten voikin yhdessä illassa nousta lämmöt miinus kymmenestä plussan puolelle? Uskotaan kuitenkin, että tästä vielä talvi tulee ja villiksille löytyy käyttöä. Tytön pöksyt neuloin samalla Dropsin Ulrik mallilla kuin pojankin. Helpot ja nopeat neuloa, mutta melko kapeat. Sukkisten kanssa kuitenkin hyvät. Kuosiin toimi inspiraationa Muita Ihania-blogin Tiinan pilvenreunalla, joka on monelle varmasti villatakeista ja pipoista tuttu ihanuus. Tytär lateli väritoiveet varmasti: liilaa (hyväksyi tumman violetin), vaaleanpunaista, keltaista ja mustaa; valkoisen lisäsin minä. Langat taas vanhoista varastoista, ja nyt alkaa kassin pohja onneksi jo sen verran näkymään, että voin suoda itselleni luvan käydä uutta lankaa omaa villapaitaani varten! Söpöt villikset, jotka tuosta vielä kohenevat, kunhan maltan höyryttää puikonvaihdot piiloon...

Ylimääräisenä tiedonmurusena kerrottakoon, että molempien lasten villahousukuvaukset hoitui sujuvasti suolaisilla toffee-fudgepaloilla, joilla osallistuin ruokablogini puolella herkkubloggaaja tittelin tavoitteluun (voi apua, mihin sitä onkaan päänsä taas pistänyt). Niihin löytyy ohje siis täältä.


45 kommenttia:

  1. I-H-A-N-A-T!
    ja noi värit, ihan täydelliset.

    Ja kyllä muuten näyttää herkullisilta nuo fudget.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ilona! Mäkin tykkään noista väreistä kovasti, hyvin osui tyttären kanssa maku tällä kertaa yksiin :)
      Siitä sitten fudgen keittoon... ;)

      Poista
  2. No nämä ne vasta kauniit onkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omat suosikit myös! Vähän harmitti, kun tajusin kuvion vasta kun oli pikkuveljen housut jo valmiit, mutta tulipahan nekin langat lopultakin käytettyä :) Kiitos!

      Poista
  3. Tosi ihanat pöksyt ja nam mitä herkkuja- Blogisi lukijaksi jään! <3

    VastaaPoista
  4. Ihan huikeet!!!!!!!!!!!!!!!!! <3
    Sitten vaan pienen pieni tehdas pystyyn, mä varaan kahdet.
    Ja kurkkasin ruokablogin puolelle ja ilmanmuuta liityin lukijaksikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ehkä pitää vielä hieman treenata tasalaatuisuutta ennen suurempaa tehtailua ;) Mutta kiitos kovasti, ja kiva kun jäit seurailemaan myös ruokajuttuja!

      Poista
  5. Näistä tuli kyllä tosi tosi kivat! Ja hyvät värit myös. Meinasitko yläosan vielä neuloa, vai meneekö se viime vuoden nuttu vielä? Vitsi kun saisi oman pilvitakin valmiiksi, puuttuu toinen etukappale ja hihat kokonaan...mutta oon jo hukannu sen ohjeenki johonkin :(

    Ja kiva letti mallilla! Mua harmittaa kun meidän E keksi, että haluaakin sen lyhyen otsiksen takas. Oli niin kiva kun sai kunnon letin tehtyä otsalta alkaen ja kasvot paremmin esiin.

    Ja fudget näyttää tosi herkullisiltä ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos :) Se takki menee vielä, ja väritkin natsaa ainakin jotenkin, kun se keltainen on juuri tuota samaa. Pikkuveli tarttis takin, siihen ehkä voisi noita pilvenreunoja kutoa mukaan, niin olis sitten parempi pari :) Niin sä teet itsellesi sitä? Mullakin aina jää aikuisten työt kesken, näitä pieniä on paljon helpompi saattaa loppuun...

      Mä lopultakin opin tuon letin ihan oikein, eikä vaan alhaalta lisäämällä :) Ja E on siihen itse nyt niin ihastunut, että ihan joka päivä saan harjoitella. Teidän E:lle kyllä sopii otsiskin tosi hyvin!

      Pistäydy aamulla maistamassa! :)

      Poista
  6. Oi että kun ihanat! Ja noi väritkin vielä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Väreistä tykkään minäkin, hyvä varasto oli jämälankoja :)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tytön aiemmat villapöksyt olikin sun ihanalla mallilla tehty, palmikot lahkeen suissa. Niillä mentiin kaksi vuotta, nyt sitten näillä :)

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Voi kiitos Norsis! Sultahan nää syntyykin ihan hujauksessa, jos innostut teillekin tekemään :)

      Poista
  9. Ovatpa ihanat!! Ja oikein oivat värit.
    Fudgetkaan kovin pahoilta näytä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Maya! Mäkin ihastuin noihin väreihin näin yhdessä, vaikka aika pitkään ne sitä yhdistymistään lankakassissa odottivatkin. Fudgethan testaa nopsaan kun pistää vaan kattilan porisemaan ;)

      Poista
  10. Miten ihania villahousuja!!!!! ja tuota lahjontaa harrastetaan meilläkin. En olekaan toista blogiasi huomannut, lähdenkin sinne tutkimusretkelle. Plussakeli kyllä masensi täälläkin... Ihanaa päivää kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Ensin ehdottelin kuvausta ihan kuiviltaan enkä saanut kuin huutokonsertin vastaukseksi. Pikku vihjaus toffeista ja tytöllä oli sekunnissa villahousut jalassa ;D Toivottavasti löysit ruokapuoleltakin jotain kiinnostavaa :) Kiitos ja mukavaa iltaa sinne!

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ihana kuulla susta taas, vaikka itse olen niin huono kommentoimaan!

      Poista
  12. Kylläpä villahousuistakin voi tehdä kauniit! Sinulla on hyvä silmä.
    Ehkä kokeilen fudgea lasten hiustenleikkuun yhteydessä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anna! Ehkä hyvä silmä, mutta huono muisti! Luulin tänne jo vastanneeni... ;)
      Pitää ehkä itsekin koittaa, jos fudgen avulla saisi tukat taas kuntoon, kun kerta kuvatkin onnistui :)

      Poista
  13. Mitkä pöksyt, ihanat! Miä voisin ihan omaankin jalkaan tuollaiset huolia! :D

    -Piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia! No kyllä mäkin noissa voisin hyvin pakkasella tepastella, mut en tiiä saisinko ikinä koko pitkiä lahkeita neulottua... :)

      Poista
  14. Voi kääk kuinka ihanat! :) Ja ihana neiti!

    VastaaPoista
  15. Ensteks, mun blogissa on sinulle haaste, johon olet ehkä jo saattanut vastata. Toiseks, nää villohousut on täydelliset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta, tuunpas kurkkimaan! Ja kiitos, kiitos :)

      Poista
  16. Ei voi todeta ku et on ihanat,leikkisät pöksyt. Taitava sie.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Niistä (ja parista muusta projektista) seurasikin sellainen niskajumi, että ei ole tarvinnut enää muuta askarrella, taikka tietsikkaan päin vilkuilla... Mut onpahan kivat pöksyt :)

      Poista
  17. Nää on ihanat! Voiku itsekin saisin kutimet käteen ja jotain aikaiseksi sillä saralla, kaikki jää aina kesken :) Ja ehkä mun on käytävä tuolla ruokablogin puolella :) lurps.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ride! Miten musta tuntuu,että sulla on siellä varmasti kädet täynnä hommia muutenkin, enkä keskeytyksiä ihmettele :)

      Poista
  18. Ihan ylisöpöjä nää villahousut! Lievää villahousuangstia lapsuudestaan asti potenutkin innostuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Peppi! Samaa angstia olen kyllä potenut itsekin. Toivottavasti lapset nyt välttyy siltä =)

      Poista
  19. Ompa nimittäin HUIPPU ihanat villapökät!! Ihan menis kyllä ihelläänkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos! Jaksaiskohan noita omassa koossa väkertää? Tekis kyllä itelläkin mieli :)

      Poista
  20. Oi kuinka kivat! Saakos siulta mallin pituuden ja sen, minkä kokoset teit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Ohjeesta tein 5/6-vuotiaan koon. Malli on 110cm ja lahkeiden pituuden otin (H&M:n) 116 senttisten housujen mukaan. Neiti on aikamoinen koipeliini ;) Juuri nyt en tähän hätään löytänyt mittanauhaa, niin en valitettavasti saanut sitä sulle tarkemmin mitattua. Semmoinen huomio: housujen malli on tosi kapea. Alle ei mahdui kuin sukkikset tai leggarit. Lisäisin itse seuraavalla kerralla enemmän silmukoita, että saisin löysemmät pöksyt. Ja nyt tämmöisen hötötalven aikana, tuo lanka on ollut ihan liian paksua = tosi kuumat. Housuja on käytetty kerran :((( Ohumepi lanka siis, ja vähän löysempänä niin tulee varmasti ihanat!

      Poista