torstai 31. heinäkuuta 2014

DIY /// KESÄKEINUN UUSI ILME TILKUISTA








Innostuin ompelemaan ihan itsekseni, ilman Onnellisten Ompelijoiden ompelukerhon tukea. Ikean tilkkurullissa osui kohdalle kivoja mustavalkoisia kääröjä, joita sitten muutaman mukaan nappasin. Ensin syntyi päällinen pihakeinun pehmusteelle, ja sitten vielä viirinauha keinuntaa piristämään. Keinu näyttää nyt melkein uudelta (kunnon kuurausta se kyllä kaipaisi ja uutta katosta, mutta noin niinkuin muuten).

Tuli opiskeltua ompelukoneen sielunelämää samalla, kun lanka katkeili, alalankaa sai asetella jatkuvasti, jalka tippui ja suttua tuli. Googella löytyi ohjekirja ja kone kuulemma kaipasi öljyä. Kolme tippaa ja johan alkoi ompelu sujumaan! Joskus ne on isot murheet pienestä kiinni...

33 kommenttia:

  1. Vau, upee! En oo nähny yhtä hienoa ja omanlaista keinua missään :D!

    VastaaPoista
  2. Iso peukku, kun jaksat tehdä kaikkea itse.Tuli todella hieno ja ihan sinun näköisesi!
    Nyt keinuun istumaan ja seuraksi home made lemonade pillimukista ja aurinkolasit silmille.

    Nautitaan kesäpäivistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En jaksa läheskään niin paljon kuin haluaisin ;) Kiitos!
      Istuminen taitaa jäädä sunnuntaille, kun nyt painaa juhlajärjestelyt päälle, mutta sitten sitäkin ansaitummin =)

      Nautitaan, kiitos samoin!!

      Poista
  3. Ihan tositosi hieno! :) Mun pitäisi ommella jonkunnäköinen säkkituoli, mutta ei oikein muistu mieleen, miten vetoketju kuuluu ommella. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Auts paha, enpä osaa minäkään auttaa, googleen vaan... ;) Mä haluaisin meidän terassille sellaiset säkit mitä on Marimekon myymälöiden edustalla, jaksaiskohan sitä..? :)

      Poista
    2. Eiköhän se vetonketjun ompelu yritys-erehdys-menetelmällä onnistu. :D Jaksa vaan, oot niin taitava!

      Poista
  4. Tosi nätit! Voi kunpa saisinkin taas otettua sen ensimmäisen askeleen kohti ompelukonetta, kun ei ole pitkään aikaan tullut tehtyä mitään, Mutta mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, alkaa syksyn myötä taas käsityötkin kiinnostaa. Ja ompelua on jo vähän ikäväkin! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Syksy aina kummasti nostaa käsityöinnostusta, niin mullakin! Sithän sitä hyvin ehtiikin sisällä kököttämään ja keksimään iltoihin viihdykettä :)

      Poista
  5. Ei ole totta kuinka kutsuva ja suloinen koko keinusta tulikaan. WAU! Itse välttelen ompelukonetta viimeiseen saakka, vaikka sellaisen omistankin. Joskus on tullut ommeltua enemmänkin, mutta jotenkin mitä enemmän aikaa kuluu edelliskerrasta, sitä vaativammalta koneen esiinottaminen jälleen tuntuu. Ehkä pitäisi tsempata asian kanssa ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Jutta! Kieltämättä keinu on nyt paljon houkuttelevampi kuin ennen :) Mäkin pidin konetta pöydän alla vuosi kausia, nyt sai ystävät innostuksen tarttumaan. Hiljalleen opettelen :)

      Poista
  6. Onpa hieno! Ja pitäisikin muuten tuota vinkkiä kokeilla omaan ompelukoneeseen, kaikennäköistä ollaankin viime aikoina kokeiltu kun työnteko ajoittain vehjettä ahdistaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hei koita ihmeessä, mulla ainakin auttoi heti, vaikka mitkään muut säätämiset ei tehneet mitään. Toivottavasti auttaa sullakin :)

      Poista
  7. Tulipas kivan näköinen!!! Mitä ne tilkkurullat oikein on???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Ne on siis noita Finurlig-nimettyjä rullia, niinkuin tuossa toisessa kuvassa. Ainakin Vantaan Ikeassa ne on siinä kankaanleikkauspöydän läheisyyydessä, samassa hyllyssä saksien yms kanssa. Aina tuurista kiinni mitä tilkkuja sieltä löytyy, mutta siinä on n.50 tilkkua alle 3 eurolla :)

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kävi säkä kun sattui tämmöiset hyllyssä odottelemaan :)

      Poista
  9. Waude! Tuli kyllä kivannäköinen! En oo tiennytkään, että Ikeassa myydään valmiita tilkkuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mire <3 Joo, on siellä! Helpotti mun kynnystä tilkkutyön aloittamiseen, vaikka eihän sulla viimeksi kauaa niiden leikkelyyn itsekään mennyt :) Mä oon noita aiemminkin katsellut, mutta ei oo ollut niin mieleisiä kankaita kuin nyt.

      Poista
  10. Ai, Ikeasta saa tälläisiä tilkkutukkoja. Enpä ele minäkään tiennyt. Tosi hienoja molemmat ja nuo kankaat sopii täydellisesti yhteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ne on siellä kangasosaston hyllyssä, mutta tilkkuja ei pääse valikoimaan - rullassa on mitä on. Nyt kävi kyllä hyvä tuuri näiden kankaiden kanssa :) Kiitos!

      Poista
  11. Onpas kyllä hieno ja kyllä tuli upea lopputulos. Käteviä nuo tikkurullat, en ole niitä huomannutkaan. Sulla kyllä tosiaan kävi tuuri kankaan värien ja kuvioiden suhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Rullat on tosi käteviä, mulla on aina jumittaneet tilkkutyöajatukset ihan jo siihen leikkausvaiheeseen :D Ja todella kävi tuuri nyt :)

      Poista
  12. Aivan mahtavan näköisiä tilkkujuttuja. Ihana blogi, johon jumahdinkin heti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos! Ja tosi kiva kun löysit tänne, tervetuloa :)

      Poista
  13. Mäkin oon skipannut tällaset. Hitsi! Tuosta keinusta tuli kyllä tosi kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne näitä vissiin ole pahemmin mainostaneet, sattumalta ne mullakin joskus tuli kangasosastolla vastaan. Kiitos! :)

      Poista
  14. Samantapainen mustavalkoinen rulla on ollut minulla kaapissa odottamassa ideoita. Onneksi on näitä idearikkaiden blogeja, joista niitä löytyy, kun oma pää lyö tyhjää. Pojan huoneeseen tietty tuollainen viirinauha. Kiitos ideasta!
    -saara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että tästä oli avuksi, kiitos! Meilläkin tää siirtyi juuri lastenhuoneeseen, toiseksi uusimmassa postissa näkyy :)

      Poista
  15. Moi!
    Hienot viirit :)
    Mikä tuo kolmannessa kuvassa näkyvä paperipussi on? Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No moikka, kiva kuulla pitkästä aikaa! :) Sä olet tainnut pitää kunnon blogitaukoa ihan kaikkinensa! Paperipussi on Le sac de papier. Omani ostin Pinosta, esim Dekorosta näyttäisi saavan tilattua :)

      Poista