tiistai 8. huhtikuuta 2014

THE LIPASTO








Aika moni tuntui jäävän miettimään, mikä ihme lipasto meille nyt vitriinin tilalle kotiutui. No, näissä kuvissa se ihanuus on. Kuten näkyy, tavarat eivät ole vielä löytäneet vielä paikoilleen, vaan majovat niin lipaston kuin keittiön tasojenkin päällä. Kyse ei ole tilan vaan ajanpuutteesta, molemmat kaappiosat ovat vielä typötyhjät.

Samanmoinen 50-luvun lipasto mulla on ollut haaveissa jo pidempään, olisin sen halunnut alunperin meille tv-tasoksi. Huutiksesta ja Tori.fi:stä kytättynä, lipastot joko aina kerkisivät mennä tai hinnat nousivat aivan liian korkeiksi. Nyt saatiin lauantaina hetki omaa aikaa aikuisten kesken, ja päätettiin tehdä ajelu lähikuntien kirppiksille. Päästiin matkaan vasta yhden jälkeen joten paljon aikaa meillä ei ollut, kun kirppikset yleensä sulkevat ovensa lauantaisin jo klo 15 (miksi?). Riihimäki ei tarjonnut meille mitään, mutta Klaukkalan Viirin kirppiksellä tärppäsi ja sopivaan hintaan. Olihan se aika uskomatonta, että yksi ajelu tuotti noin hyvin tulosta! Kaiken lisäksi, juurikin samaisena päivänä otti blogin lukija yhteyttä vitriinin tiimoilta, ja tehtiin kaupat siinä ajellessa :) Aikamoisen täydellinen ajoitus! Vitriini oli kaunis (näkyy esim täällä), mutta jääkaapin viereen oli pakko saada laskutilaa, sen verran tympeää on ollut ladata ostokset ensin lattialle ennen jääkaappiin latomista. Lisäksi meillä lainehtii jatkuvasti sälää, joka on parempi saada ovien taakse piiloon, eikä vitriiniin paraatipaikalle.

Tuohon lipaston päälle suunnittelen vielä hyllyjä, ne tulee sitten kun tulee. Lipasto itsessään sopii minusta tilaan täydellisesti, tuo sopivaa korkeuseroa, syvyyttä ja tunnelmaa, peittää (aikanaan) turhat tavarat ovien taakse ja laatikoihin ja istuu vallan hienosti keittiön tuoleihinkin. Lipaston uumenista löytyi kaupan päälle vielä vanha c-kasettikin. Hauska ylläri, vaikkei meiltä mankkaa löydykään. 

49 kommenttia:

  1. Mikä kontrasti Smegin jääkaapin kanssa! Tykkään!

    VastaaPoista
  2. Meillä oli tuollainen joskus mökillä, mikä on isäni lapsuuden koti. EI mitään tietoa missä se nyt on, mutta jotenkin heti ensimmäisenä tuli mieleen tuoksi mikä sen sisältä nousi kun laatikon avasi. Jotain vanhan puun, paperin ja jonkin kolmannen, tunnistamattoman sekoitusta. Ihanan löydön olet kyllä tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaiset tuoksu-muistot on mahtavia! Mäkin tunnistan tuon meidän vanhan kesämökin lipastoista. Kiitos :)

      Poista
  3. Ihana väripilkku! Olen aina mieltänyt tuollaisen puunvärin jotenkin tunkkaiseksi, mutta toimii valtavan hyvin raikkaassa valkoisessa ympäristössä...:) Ihana blogi sinulla!

    Kaisa-Sofia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookin jännä, miten ruskeeta voi kutsua väripilkuksi, mutta tuossa se todella on sitä :) Kiitos, niin sullakin! Tulen pian paremmalla aikaa tutustumaan lisää: )

      Poista
  4. Hyvältä näyttää! :D Viirin kirppis on mun kirppiskierroksien vakiomesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eedith! Mä en ollut tuosta koskaan ennen kuullutkaan siinä matkalla googlettelin. Onneksi osui hakuun, mainio paikka!!

      Poista
  5. Sopii todellakin täydellisesti. Tosi kauniisti juri tuo puun sävy!
    Ai se on tuolla ruokailutilan perukoilla tuo harmaa seinä ikean rottinkituoleineen. En oo yhtään hahmottanut ennen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ilona <3

      Ei se ole. Meillä vaan on jääkaappi enemmän olkkarissa kuin keittiössä :D Liukuväriseinä on olkkarin peräseinä. Katsohan kolmas ja viimeinen kuva uudestaan jos ne auttais :)

      Poista
  6. Kaunis. Haaveilen itsekin tällaisesta, mutta meillä on jo tammea ja sitten perittyjä vanhoja tummempaa puuta olevia kalusteita, joten enää ei oikein sovi lisätä uutta puun sävyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija! Joo, ne vähän menettää kaikki sävyt tehoaan jos liikaa sekoittaa. Mut ehkä johonkin huoneeseen ihan yksinään :)

      Poista
  7. Oi mikä ihanuus! Onneksi teitä tärppäsi!!

    VastaaPoista
  8. Nappilöytö kyllä! ja kiva kontrasti tuon kiiltävän smegin vierelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peukut sekä nappilöydölle, että kontrastille :)

      Poista
  9. No ei muuta voi sanoa kuin TÄYDELLINEN!!!! Aivan huippu löytö <3

    VastaaPoista
  10. Ihana lipasto! Jotain samantapaista (kaappikin kävisi) olen kytistänyt tori.fi:stä jo monta kuukautta!
    Huippua että teillä kävi noin mahtava tuuri:)

    VastaaPoista
  11. Kiva löytö! Minä olen kytännyt saman henkistä 50-luvun sohvaa meille. Vielä ei ole tärpännyt. Rakastan tuota 50-luvun simppeliä muotoilua <3.

    VastaaPoista
  12. Todella hyvää kontrastia luo tilalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kontrastia, uutta ilmettä ja toiminnallisuutta :)

      Poista
  13. Todella todella kaunis lipasto ♥ kannatti ajella hieman kauemmas ♥ näyttää niin kauniilta!!! Heti ihastelin myös pienen pojan menopeliä, meidän 1vee (äiti) toivoo tuollaista myös lahjaksi :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatti! En olis uskonut, että käy näin hyvä tuuri :) Meilläkin edelleen kinastellaan kumman auto, äidin vai pojan ; D

      Poista
  14. Siis eikä!!! Arvaapa mitä, mun lähikirppis on juurikin tuo Viirin Kirppis :D ja nyt vähään aikaan en siellä ole kerennyt käymään ja nyt sä oot sieltä tehnyt noin upean löydön!!! :D:D ja sit se vitriinikin vielä, olisin niin voinut sen ostaa sulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole todellista!! =) oli kyllä tosi houkutteleva kirppis! Mulla meni pasmat sekaisin kun kaappi osui kohdalle, kaikki muu tutkittava unohtui. Jospa teille silti se vitriini kotiutuisi ;)

      Poista
  15. Hieno löytö! Hyvää tuuria teillä :)

    VastaaPoista
  16. Aivan ihana lipasto ja huippu löytö!

    VastaaPoista
  17. Aivan täydellinen juuri tuohon ♥
    Heti tekee mieli lähteä kirppiskierrokselle. Liian pitkään aikaan en oo päässyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sille oli paikka valmiina! :) <3 Tuo on totta, aina kun kuulee jonkun löydöistä, tekee mieli kirppikselle, heti!

      Poista
  18. Instassa tätä jo ihailin - se on täydellinen kaunotar!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä se tosiaan jo esiintyi, eikã varmaan viimeistä kertaa. Ihan oon ihastunut :) kiitos!

      Poista
  19. On hieno! Itse olen haeskellut vähän samantapaista 50-luvun lipastoa - vähän laiskasti tosin, pitäisi keksiä sille paikka ensin.
    -saara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä se paikka sitten nopeasti löytyy kun oikea lipasto kohdalle osuu! Mua jäi vähän kaivelemaan tuolla samalla kirppiksellä ollut toinenkin pienempi lipasto, sillekin olis nyt kummasti sijoituskohde tiedossa... Onnea etsintään :)

      Poista
    2. Kirjautumisongelmia, minä kuitenkin; )

      Poista
  20. Sopii kyllä tuohon ihan täydellisesti! Ja kiitos lauantaisesta seurasta, seuraavaksi sitten jatkot Jyväskylässä! ;D

    -piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa se keräilee iloisena tavaraa, eikä mua edes haittaa, vaikka just sen takia halusin ovellisen lipaston kun ärsytti tasoilla lojuvat roinat... Joidenkin esineiden päälle ne rojut sit vissiin sopii paremmin kuin toisten ;D Kiitos sulle, oli tosi hauskaa! Kai se on pakko yrittää sinne nurkille päästä, olishan meillä siellä lainamökkikin saatavilla... :)

      Poista
    2. Tuo Patalintu nyt kummittelee oikein urakalla, pitää alkaa syynätä profiliaan tarkemmin... ;)

      Poista
    3. No ehdottomasti mökkeilemään kesällä tänne! :D

      Poista