lauantai 2. heinäkuuta 2016

TAKAPIHAN TERASSI - ENNEN JA VÄLIVAIHE


ENNEN


JÄLKEEN


Meidän viime kesän suurin ponnistus oli uusi takapihan terassi. Kyllä tässä todella palataan ajassa vuosi taaksepäin, mutta jostain syystä kuvat ja tarina on jäänyt julkaisematta. 

Takapiha oli aikaisemmin ihan hukkakäytöllä, sillä ei ollut mitään varsinaista virkaa, paitsi erilaisten romujen säilöminen. Taloon muutettaessa mietittiin heti, että takapihalle paistaa aamuaurinko todella ihanasti, mutta eipä siellä huvittanut rojujen keskellä multapihalla istuskella. Muiden suurempien remonttien ja toissakesäisen etupihan terassin valmistuttua, oli lopulta takapihan uudistuksen aika. Kaksi viimeistä kuvaa kertovat varmaan parhaiten sen miten ilme on muuttunut.

Mies nakutteli terassin pohjan ja aidan, takaovi vaihdettiin uuteen, minä värkkäsin pari vaahtomuovipatjaa ja ompelemani päälliset säilytyslaatikon päälle sohvaksi ja tehtiin tiiliseinää pehmentämään taulu. Terassin takaa, aiemmin avokompostina toiminut, alue raivattiin ja muutettiin kivipihaksi puutarhakeinuineen ja mustikkapensaineen. Tästä tuli oikeastaan melkein lemppariterassi: tältä on avarammat näkymät kuin etupihalta, sohva on lokoisa (olen jopa yhden helteisen yön nukkunut siinä) ja aurinko paistaa ihanasti varhaisesta aamusta keskipäivään. 

Terassiaidan tolpat odottavat edelleen maalausta ja terassi öljyämistä. Siinäpä puuhaa tulevalle kesälomalle, tarvikkeet on jo valmiina. Tuota säilytyslaatikkosohvaa toivon myös uudistavani, alaosan tiilet voisi ehkä verhoilla jollain, niin että sohva olisi todella sohvan näköinen ja tiilipinta-ala vähenisi. Uudet tyynyt mulla onkin sohvalle jo melkein valmiina, niin ei aina tarvitse lainata olohuoneen sohvalta kun on ulos menossa.

Eikös vaan kannattanut? :)

17 kommenttia:

 1. Onnistunut muutos. Terassi näyttää tosi viihtyisältä. Ja, nuo kukkalaatikot tuossa säleikössä on kivat. Mistä olet hankkinut? Meillä vastaava säleikkö ja siihen sopisi hyvin tuollaiset laatikot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä siellä nyt viihtyy :) Kukkalaatikot on Ikean Äggplantat, joihin on porattu reiät, joissa ruuveilla kiinni puutampit, jotka saa käännettyä noihin väleihin ja sitten taas lukoksi. Hmm, taitais olla kuvallinen selitys paikallaan? :D

   Poista
 2. Todella hyvältä näyttää, kyllä tuolla kelpaa löhöillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kelpais, kun vaan hellepäiviä riittäis :)

   Poista
 3. Kiva, että olet palannut 😃 Terassi näyttää oikein lokoisalta. Taulu on tosi hyvä idea. Jotain tuollaista säleikköaitaa olen esitellyt tehtäväksi meidän terassille - ehkä ensi kesän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun vielä käyt! :) Tuo aita tuo kyllä heti oman tunnelmansa, meillä on samanlainen myös etupihalla :)

   Poista
 4. No kylläpä muuttui tosiaan edukseen!

  VastaaPoista
 5. No kyllä kannatti :) Meillä näkymät ovatkin tuota luokkaa ihan joka suuntaan...Rakentaminen on kivaa ja silleen :D Ehkä ensi kesänä pääsee jo nurmikkoa istuttamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatti :) Joo, rakennusaikana ei kannata pihasta stressata, sen ehtii sitten myöhemmin. Ja teidän sisätilat onkin niin upeat, että niistä kelpaa nautiskella :)

   Poista
 6. Googlailin säleikköaitaa ja päädyin blogiisi. Kivan näköinen kokonaisuus todella! Olisko aidasta mahdollista ottaa vähän mallia? Voisko siitä jopa saada siitä tarkempia mittoja? Miten tiheä rimotus, riman leveys, pystytolpat esim.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Toki saa ottaa mallia :) Tässä on rimojen paksuus 45x45mm ja pystytolppien paksuus 75x75mm. Rimojen välinen rako on n.55mm, se määräytyi varastosta löytyneen kalikan mukaan, jonka mies laittoi joka väliin rimoja kiinni ruuvatessaan. Pystytolppien väli kannattaa laskea terassin pituuden mukaan, niin saa ne tasaisesti. Meillä on tässä takaterassilla 1250mm ja etutrassilla toiseen suuntaan 1150mm ja toiseen 1300mm, kaikki näyttää hyvältä.

   Täältä löytyy vielä tuoreempia kuvia maalauksen jälkeen http://www.puistolassa.fi/2016/09/uudistunut-terassi.html?m=1

   Poista
  2. Kiitos paljon mitoista ja vinkeistä, me otamme niitä heti ensi viikolla käyttöön :)
   Kyllä näyttää muuttuneen edelleen edukseen vielä öljyämisenkin jälkeen!

   Poista