lauantai 26. toukokuuta 2012

Alkusanat

Vielä vähän reilu vuosi sitten asuimme kerrostalossa. Tuli tarve omaan pihaan ja suurempiin neliöihin ja muutimme rivitaloon. Teimme pientä pintaremonttia vähän jokaiseen huoneeseen ja saimme sen mieleiseksemme kunnes totesimme että rivitaloasuminen ei ole meidän juttu.

Meille on jo monena vuonna tarjottu mahdollisuutta ostaa anopin omakotitalo jonka jo edesmennyt appi on itse rakentanut 1989. Talo on tehty sen aikaisten trendien mukaisesti ja se tarkoittaa sitä että se pitäisi remontoida lattiasta kattoon viimeistä neliösenttiä myöten että saisimme siitä mieleisemme. Tähän asti kaiken tuon remontin määrä on pelottanut, mutta nyt kun harjoittelimme rivitaloasuntomme kanssa, olemme rohkeampia. Koskaan toiste meille ei tule mahdollisuutta ostaa noin hyvärakenteista taloa Helsingistä meille noin sopivaan hintaan. Ja onhan siinä sitä tunnearvoakin. Tuntuu hienolta päästä sanomaan lapsille että asumme talossa jonka vaari on itse rakentanut. 

Talon suunnittelunimenä oli aikoinaan Villa Harakanpesä. Sittemmin se muutettiin Villa Toivolaksi. Noita jälkimmäisiä on Suomi pullollaan. Harakanpesä on minusta persoonallisempi ja meille sopiva. Kiiltävän perään emme ole, mutta sisustusmaku-ja tyylit tuntuvat muuttuvan koko ajan. Nyt kun saadaan tehdä kaikki uusiksi yritetään löytää se selkeä, simppeli, yhtenäinen linja jonka perusteissa on sitten hyvä poukkoilla suuntaan jos toiseen kausien mukaan.

Palaan syksyllä töihin kolmen vuoden kotiäitiyden jälkeen. Lapset ovat 1v ja 3v. Aloitamme suuren remontin jonka määränpäänä on kaunis talo, jossa me viihdymme. Pääsemme harjoittelemaan keittiön ja kylpyhuoneen rakentamista. Myymme asuntomme ja muutamme. Aikamoinen loppuvuosi tulossa. Päässä surisee miljoonia ideoita ja ajatuksia. Johonkin ne on pakko saada talteen. Ehkä joku antaa jopa muita hyviä ideoita. Aloitan uuden blogin.

Tervetuloa!

******


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3754021/villa-harakanpesa?claim=c4n9365d74b">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hei hienoa! Nyt ehtis vielä ekaksi tuohon lukijapaneliinkin ;D

   Poista
 2. Hieno uutinen - pääsitte yllättämään! Innolla odotan uutta postausta ja muutenkin tarkempaa raporttia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus onnistuu :) Aika yllätyksenä tää tuli kyllä meillekin. Jutellaan sitten tarkemmin kunhan nähdään :)

   Poista
 3. Ihanaa, Onnea!!!
  Iso ihana muutos, mahtava lopputulos. Innolla jään seuraamaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan että lopputulos on tosiaan mahtava vaikka samalla vähän harjoitellaan... :)

   Poista
 4. Ihan mahtava yllätys Petra! Todellakin mukana projektissa :)

  VastaaPoista
 5. Ihana päästä tätä kautta seuraamaan teidän projektia:) Jaksamista, hermoja ja roppa kaupalla onnea uuden kodin "rakentamiseen"!

  VastaaPoista
 6. Huippua! Minä ainakin liityn lukijaksi :) Tätä onkin tosi mielenkiintoista seurata, jotenkin ihmeellisesti tunnistan noista lauseista itseni... hih. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä menee ajatukset niin samaa rataa näissä ;) Kiitos!

   Poista
 7. Kiitos uudesta blogista! Tulen seuraamaan tätäkin mielenkiinnolla. Intoa, iloa ja voimia projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä tarvitaan! Innosta ei ainakaan ole juuri nyt puute ;) Kiitos!

   Poista
 8. Oooo vai tälläistä tällä suunnalla :) No mutta ihan mahtavaa todellakin kertoa lapsille ttä vaari on talon rakentanut aikoinaan! Mielenkiinnolla jään seurailemaan teitin aherrusta talon parissa. Ja todellakin, teillä on aikamoinen loppuvuosi tulollaan, nyt lataatte akut sitten ihan kunnolla kesällä! -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöistä, aika yllättäin itsellekin :) Just nyt olis intoa niin paljon, että voipi olla että projekti käynnistyy jo lomalla... ;)

   Poista
 9. Täällä valmiina käärimään hihat tarvittaessa! :)

  VastaaPoista
 10. Hienoa! Mielenkiinnolla seuraamassa :)

  VastaaPoista
 11. Ooooo, aivan huippua! Onnea matkaan, seurailen mielenkiinnolla :)

  VastaaPoista